28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNorvegienii au dat bani pentru modernizarea Spitalului TBC, românii îl comasează

Norvegienii au dat bani pentru modernizarea Spitalului TBC, românii îl comasează

Ambasadorul Norvegiei în România şi-a anunţat vizita la Sanatoriul TBC de la Dobriţa, judeţul Gorj.
Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, acesta va sosi în judeţ pe 9 martie şi va verifica stadiul lucrărilor de modernizare a staţiei de epurare de la Spitalul TBC de la Dobriţa.
Investiţia, care va fi gata în această lună, se ridică la 3,5 milioane de lei, iar fondurile au fost asigurate de guvernele român şi norvegian.
Nu se ştie însă dacă ambasadorul a fost informat până acum că Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa a fost trecut pe lista unităţilor medicale care vor fi comasate sau închise.
Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa, a declarat că va sta de vorbă cu ambasadorul despre intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa unitatea pe care o conduce cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Urmează alte investiţii

Cu toate că are un viitor incert, Spitalul de la Dobriţa va fi obiectul unor ample lucrări de reabilitare.
Unitatea spitalicească din nordul judeţului Gorj va beneficia de o investiţie în instalaţii cu panouri solare, care va fi demarată cel târziu în aprilie 2011. Tot anul acesta, vor fi reabilitate instalaţia termică şi cea electrică.
Valoarea investiţiei este de un milion de lei, banii fiind deja alocaţi din bugetul consiliului judeţean. Spitalul TBC de la Dobriţa a încheiat anul 2010 cu excedent bugetar. Trebuie amintit că Ministerul Sănătăţii a propus ca trei spitale din judeţul Gorj să fie comasate sau închise.
Astfel, Spitalul de la Dobriţa trebuie să fie comasat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă de la Târgu Jiu, iar Spitalele de la Bumbeşti Jiu şi Rovinari urmează să fie transformate în cămine de bătrâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII