15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu are nevoie de banii voştri

Mititelu are nevoie de banii voştri

Adrian Mititelu încasează sume mari de bani din vânzarea biletelor la meciurile de fotbal ale Ştiinţei. Lipsa suporterilor de pe stadion ar fi o grea lovitură financiară pentru patronul clubului, pe care Victor Piţurcă îl acuza că bagă în propriul buzunar zeci de mii de euro din bilete, în loc să-i investească în club.

 Nu ne mai dorim un patron care să trăiască de pe urma echipei!“. „Ne-am săturat să se apeleze la noi când nu mai are bani!“. Aşa îşi încep manifestul suporterii „U“ Craiova, care au iniţiat acţiunea „Nimeni la meci! Ştiinţa suntem noi!“. Suporterii boicotează meciul cu Steaua Bucureşti de duminică.
În mod normal, partida ar aduce pe arena „Ion Oblemenco“ în jur de 20.000 de spectatori. Clubul a pus în vânzare de vineri bilete cu preţuri între 5 şi 30 de lei. La o medie de 10 lei/bilet, ar încasa 200.000 de lei (50.000 de euro). De aici, ar plăti o taxă de 2% către bugetul local ca impozit pe spectacole, adică 4.000 de lei. Lipsa suporterilor ar fi o lovitură financiară pentru finanţatorul echipei. Victor Piţurcă a acuzat că banii din bilete intrau în buzunarele lui Adrian Mititelu, fiind folosiţi pentru nevoile sale personale. Să vedem dacă este posibil aşa ceva.

Spectatori la kilogram

Conform legii, biletele pot fi tipărite la orice tipografie, iar apoi fiecare top este ştampilat de direcţia de impozite şi taxe a primăriei. Să zicem că tipăreşti 19.500 de bilete pentru un meci important, dar nu vinzi decât 10.000. Teoretic, încasările din cele 10.000 de bilete trebuie declarate, incluse în contabilitate şi depuse în contul clubului, de unde se fac plăţi. Conturile „U“ Craiova sunt sub sechestrul fiscului. Orice sumă depusă intră în bugetul de stat. Ai două soluţii. Prima: depui banii într-un cont nou, din care faci plăţile urgent, până află fiscul de el. A doua: depui banii într-un cont personal sau îi ţii în valiză, fără vreun control fiscal asupra lor. Eventual, poţi declara că ai vândut 6.000-7.000 de bilete, în loc de 10.000. Cine te poate contrazice? Nimeni nu poate afla realitatea, decât dacă va compara numărul de bilete declarate cu datele înregistrate de sistemele de contorizare, celebrele „turnichete“.
După cum ştiţi, turnichetele au fost declarate defecte, iar LPF nu a mai trimis o comisie să le verifice.
Turnichetele au fost plătite integral (280.000 de euro) de Primăria Craiova în 2008, deşi, conform Legii nr. 4/2008, „organizatorul de jocuri sau jocuri sportive are obligaţia să asigure amplasarea, la punctele de acces în incinta arenei sportive, a unor dispozitive metalice rotative/turnichete, prevăzute cu sistem de contorizare“. În lipsa turnichetelor, cine te poate contrazice dacă declari vândute 7.500 de bilete la meciul cu Gloria Bistriţa sau 15.000 de bilete la cel cu Oţelul Galaţi? Sau că ai încasat doar 51.000 de lei de la primul şi doar 120.000 de lei din al doilea?
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

194 COMENTARII