15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFotescu, condamnat cu suspendare

Fotescu, condamnat cu suspendare

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au reuşit să dea o sentinţă în dosarul penal în care este judecat omul de afaceri craiovean Ion Fotescu, împreună cu alte nouă persoane, dosar care are 16 volume şi cuprinde peste 10.000 de pagini de material probator.
Din probele administrate de procurori s-a stabilit că Ion Fotescu, în calitate de administrator la trei societăţi comerciale din Craiova, a constituit între august 2003 şi noiembrie 2004 un grup infracţional pentru obţinerea în mod fraudulos de rambursări de TVA. Pentru a ascunde faptele penale comise, Fotescu, cu ajutorul fraţilor Anghel şi Gelu Gheorghe, a apelat la o reţea de cetăţeni străini, care s-a ocupat de cesionarea fictivă a părţilor sociale ale firmelor SC IND BAVARIA SRL şi SC GEOVENUS SRL către persoane cu identităţi false. Procurorii au stabilit că persoanele care au intermediat cesionarea fictivă a părţilor sociale au fost Tabit Hussein şi Reza Pormand. Ulterior, cei doi, cu ajutorul mai multor angajaţi, au înfiinţat câteva societăţi prin intermediul cărora a fost spălată suma de trei milioane de lei, bani obţinuţi prin evaziune fiscală.
Potrivit anchetatorilor, prin inducerea în eroare a DGFP Dolj, gruparea condusă de Fotescu a obţinut restituiri ilegale de TVA în valoare de aproape şapte milioane de lei.

Condamnări cu suspendare

Printre acuzele aduse celor zece se numără constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, evaziune fiscală, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals sau favorizarea infractorului.
Anul acesta, pe 8 februarie, judecătorii bucureşteni s-au pronunţat. Fraţii Gheorghe au fost achitaţi, iar Ion Fotescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, ca şi Scăluş şi Georgescu. Reza a primit doi ani cu suspendare, Tabit – un an, Kalegh – un an, Nasser – şase luni, iar Gheţu, un an de închisoare.
Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost deja atacată cu apel de către inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII