25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCumpărarea apartamentelor, sistată fără termen

Cumpărarea apartamentelor, sistată fără termen

Vânzarea apartamentelor de bloc către chiriaşi este blocată în Craiova de aproape un an, mai precis de când primăria le-a preluat chiar ea în administrare. Prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 168 din 29 aprilie 2010, apartamentele din blocurile de locuinţe aflate în proprietatea primăriei au trecut din administrarea RAADPFL (regie în subordinea municipalităţii) în cea a Serviciului de administrare domeniu public şi privat, fond locativ, care este chiar al primăriei. Municipalitatea spera la acea dată să administreze mai bine cele 166 de apartamente construite de stat şi pe care chiriaşii nu apucaseră încă să le cumpere. Blocajul apărut între timp pare să contrazică însă decizia de atunci a edililor.

Amânare la sfânu’ aşteaptă

„În anul 2010, consiliul local a preluat de la RAADPFL 166 de locuinţe. Imediat, s-au trimis comunicări către toţi chiriaşii că s-a schimbat proprietarul şi administratorul şi fiecare să se prezinte la primărie cu copia actului de identitate şi dovada plăţii la zi a datoriilor la întreţinere şi chirie, pentru stabilirea de noi raporturi juridice – respectiv încheierea de noi contracte. În această fază ne aflăm în prezent“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Carmen Licu.
De fapt, în această fază se tot află municipalitatea de zece luni încoace, spre dezamăgirea chiriaşilor bun-platnici care vor să-şi cumpere apartamentele de bloc în care locuiesc, dar primăria nu le scoate la vânzare. Valentin B. este unul dintre aceştia.
„De la biroul din primărie care se ocupă de aceste apartamente mi s-a spus că locuinţele se vor putea cumpăra doar în momentul în care toţi chiriaşii actuali vor fi la zi cu plata la întreţinere, chirie, curent etc. Acest lucru e foarte posibil să nu se întâmple niciodată, pentru că e greu de crezut să nu rămână câţiva restanţieri din toţi aceşti chiriaşi. Normal ar fi ca măcar celor care au contracte de închiriere cu primăria şi sunt la zi cu datoriile să li se dea posibilitatea să-şi cumpere locuinţele în care stau“, susţine bărbatul.
Municipalitatea însă vrea mai întâi să termine cu închirierile. „Abia după ce autoritatea locală va finaliza procedura de stabilire a raporturilor juridice cu foştii chiriaşi ai RAADPFL se va trece la următoarea etapă, respectiv se va decide asupra vânzării acestor locuinţe şi a procedurilor pentru vânzare. Orice solicitare înregistrată care are ca obiect vânzarea acestor locuinţe în baza contractelor de închiriere va fi hotărâtă de consiliul local“, a precizat purtătoarea de cuvânt Carmen Licu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII