17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBurse din mărţişoare

Burse din mărţişoare

Sprijinirea elevilor cu potenţial intelectual, dar fără posibilităţi materiale este una dintre priorităţile tinerilor care învaţă la Colegiul „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu. Aceştia au organizat un târg cu scop umanitar  
La Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu învaţă aproximativ 750 de elevi care se implică în proiectul „Zâmbet pentru tine“. De patru ani, elevii confecţionează diverse obiecte care sunt scoase apoi la vânzare, iar banii sunt folosiţi pentru ajutorarea copiilor cu posibilităţi financiare reduse. Anul acesta, elevii au creat peste 2.000 de mărţişoare, diverse obiecte vestimentare, suveniruri, pe care le-au expus ieri, în cadrul unui târg cu scop umanitar. „Avem elevi cu probleme financiare şi banii obţinuţi din vânzarea produselor vor fi folosiţi pentru a acorda burse de studiu acestor copii. Sunt zece elevi în această situaţie şi vor primi bursă în fiecare lună“, a spus Marius Buzera, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru“.

Vânzări – record

Târgul a fost organizat în incinta colegiului şi multe dintre obiectele realizate de tineri s-au vândut. „În 2010, am reuşit ca în două ore să vindem mărţişoarele create de elevii noştri. Atunci am strâns peste 3.000 de lei. Anul acesta, având mai multe obiecte, sperăm să strângem mai mulţi bani“, a spus directorul Buzera. Unii dintre elevii colegiului sunt navetişti, vin din localităţi precum Runcu, Tismana, Sadu sau Târgu Cărbuneşti. Alţii au părinţii plecaţi la muncă peste hotare sau casnici. În ciuda problemelor financiare, însă, aceşti elevi au rezultate bune la şcoală. „Chiar dacă au probleme cu banii, avem elevi care învaţă bine. Este îmbucurător pentru noi“, a spus Marius Buzera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS