30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecata lui Bercea Mondial

Judecata lui Bercea Mondial

http:http://www.youtube.com/watch?v=vDAkNpDHBl0
http:http://www.youtube.com/watch?v=LK-rO0HmSvQ
http:http://www.youtube.com/watch?v=Cl72cr1_6M4
http:http://www.youtube.com/watch?v=HzM5qBubS7Q

Avocaţii, victima, rudele, pirandele, ba chiar şi puradeii au susţinut ieri, cu ocazia judecării recursului formulat de Bercea Mondial la Curtea de Apel Craiova, că acesta este nevinovat şi nu şi-a înjunghiat nepotul. Fără succes, însă, pentru că judecătorii au hotărât ca Bercea să rămână după gratii

Nu mai puţin de şase avocaţi au încercat ieri să convingă completul format din judecătorii Mircea Şelea, Constantin Mereanu şi Liana Balaci, de la Curtea de Apel Craiova, că Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este nevinovat şi nu ar trebui să fie în arest. Reamintim că Bercea a fost arestat preventiv de Tribunalul Olt duminică, pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, pentru că, în urmă cu o săptămână, şi-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar din localitatea Drăgăneşti-Olt.
După ce inculpatul a fost adus la Curtea de Apel Craiova, şi-a făcut apariţia şi Ionuţ Anghel, zis Mercedes, nepotul lui Bercea, tânărul înjunghiat. El a susţinut că din cauza… anesteziei a declarat în faţa anchetatorilor că a fost înjunghiat de Bercea. După ce a trecut efectul anesteziei şi-a amintit că, de fapt, fusese înjunghiat de unul dintre fiii lui Bercea.
În faţa completului de judecată, Bercea Mondial a susţinut că nu el a înjunghiat victima, ci unul din copiii lui, şi că a ajuns în barul respectiv după producerea scandalului. „Eu l-am crescut pe nepotul meu, a crescut la mine în casă! Cum să îl tai?“, a spus Bercea în faţa judecătorilor.
Apărătorii inculpatului au depus la dosar acte prin care dovedesc că Bercea are în întreţinere un copil minor cu handicap şi mai multe declaraţii din care rezultă „onorabilitatea de care se bucură în comunitate“. De asemenea, unul dintre avocaţii lui Bercea a cerut recuzarea procurorului de caz, Eugen Iacobescu.

Nu bea cafea, nu bea alcool şi nu fumează

Primul dintre avocaţii lui Bercea Mondial care a luat cuvântul a susţinut că acest caz a fost excesiv mediatizat, presa amintind de toate dosarele penale ale clientului său, de averea sa, dar nu a relatat punctul de vedere al inculpatului. „Trebuie să ştiţi că nu bea cafea, nu bea alcool şi nu fumează. Acestea sunt calităţi ce trebuie cunoscute de lume“, a precizat avocatul Iancu Tănăsescu. Un alt avocat a solicitat instanţei să fie audiat Ionuţ Sandu, care venise hotărât să îşi disculpe unchiul, însă cererea a fost respinsă de preşedintele completului de judecată.
Conform avocaţilor lui Bercea, cele două familii aflate în conflict s-au împăcat, victima a dat declaraţia sub efectul anesteziei, iar inculpatul nu a încercat să se sustragă urmăririi penale, motive pentru care recursul ar trebui admis. De partea cealaltă, procurorul de şedinţă a precizat că el consideră legală şi temeinică încheierea de duminică a Tribunalului Olt, prin care s-a dispus arestarea preventivă a lui Bercea, şi a cerut respingerea recursului.

Recurs respins

În ciuda argumentelor aduse de cei şase avocaţi care l-au apărat pe Bercea Mondial, Curtea de Apel Craiova a respins aseară recursul formulat de acesta. Bercea va fi cercetat în continuare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în stare de arest preventiv. 

Ar fi înjunghiat şi un consilier din Olt

Primarul oraşului Slatina, Darius Vâlcov, a dezvăluit miercuri la Realitatea TV că interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, l-ar fi înjunghiat în urmă cu doi ani pe consilierul judeţean din Olt, Valeriu Matei. Vâlcov a mai spus că imaginile de pe camerele care au surprins incidentul au dispărut.  „Am văzut cum Bercea l-a înjunghiat pe consilierul Matei. Imaginile au dispărut între timp“, a spus Vâlcov. Consilierul Matei a confirmat pentru GdS spusele primarului, dar susţine că imaginile nu au dispărut, ele fiind duse atunci la Parchet.
„Exact aşa s-a întâmplat, însă filmele pe care domnul Vâlcov spune că le-a văzut n-au dispărut. Ele au fost duse atunci la Parchet, deci n-aveau cum să dispară. Eu aşa ştiu. Dar nu înţeleg de ce atâta agitaţie pentru acest dosar de tentativă de omor, când există alte dosare ale lui Bercea mult mai importante decât acesta“, a spus Matei.
•Ionuţ Nica
Dan Codrea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

58 COMENTARII