12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalChetă pentru camerele de supraveghere

Chetă pentru camerele de supraveghere

Cu ajutorul sponsorilor, conducerea Liceului Teologic din Târgu Jiu a reuşit să achiziţioneze
opt camere de supraveghere, care au fost montate în unitatea şcolară

La Liceul Teologic din Târgu Jiu învaţă 600 de elevi, în clase de nivel primar, gimnazial şi liceal. Pentru siguranţa elevilor, conducerea unităţii de învăţământ a luat decizia montării unui sistem video de supraveghere. Au fost achiziţionate opt camere şi până în prezent au fost montate patru pe holurile unităţii. Celelalte patru vor fi amplasate în curtea şcolii şi la căminul de elevi.
„Facem tot posibilul ca în unitate să fie un climat sigur pentru elevii noştri“, a spus Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic din Târgu Jiu.
„La început mă gândeam mereu că mă poate vedea directorul. Acum m-am obişnuit. Cred că suntem cu toţii mai liniştiţi de când sunt camerele“, a spus o elevă.

Mai multă ordine şi disciplină

Investiţia a depăşit 6.000 de lei, din care doar o mică parte provine de la Primăria Târgu Jiu. „Restul banilor sunt din sponsorizări făcute de Asociaţia Părinţilor Elevilor de la Liceul Teologic. Este o investiţie proprie. Le suntem recunoscători celor care au donat şi au dat bani pentru şcoală“, a spus Gheorghe Benegui. Profesorii care predau aici sunt mulţumiţi de montarea camerelor: „Este un lucru bun pentru că ajută la menţinerea disciplinei şi a ordinii. De când sunt camerele, pe culoare este mai puţină agitaţie“, a spus Angelica Mirea, profesoară de muzică.

Urmăriţi şi în pauze

Centrul de comandă al camerelor de supraveghere se află în biroul celor doi directori ai unităţii şcolare. Cel care monitorizează camerele de supraveghere este Gheorghe Benegui. „Calculatorul este în biroul meu şi al părintelui director adjunct. Vom avea săptămâna aceasta camere şi în curtea liceului. De asemenea, şi la cămin. În curtea liceului nu intră nimeni străin, pentru că avem paznic la poartă“, a adăugat Gheorghe Benegui.
În acest liceu, ca în majoritatea unităţilor şcolare din Târgu Jiu, nu au avut loc incidente violente între elevi.

La mila părinţilor

Şi la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV), acolo unde învaţă 1.400 de elevi, au fost montate din 2007 şi până în prezent 11 camere de supraveghere. Sistemul video de supraveghere a fost achiziţionat graţie sponsorizărilor sau donaţiilor făcute de părinţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS