14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTe recalifici şi te angajezi

Te recalifici şi te angajezi

Unu din trei şomeri care urmează cursuri de calificare şi recalificare reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă

În condiţiile în care numărul locurilor de muncă vacante în Dolj săptămâna aceasta se menţine sub 200, găsirea unui serviciu este în continuare destul de dificilă. Pentru a se asigura că au şanse mai mari să se angajeze, şomerii doljeni care participă la cursuri de formare şi reformare profesională sunt din ce în ce mai mulţi de la un an la altul.
„Anul trecut, numărul şomerilor doljeni care au participat la astfel de cursuri s-a ridicat la 1.690. Pentru 2011, ne propunem însă ca numărul lor să ajungă la 2.500“, a declarat Aneta Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Aceste cursuri se organizează pentru calificări/ocupaţii care au solicitare constantă pe piaţa forţei de muncă sau pentru calificări/ocupaţii unde nu există forţă de muncă pregătită la nivelul cerinţelor angajatorilor.
„În ultimul an, cele mai solicitate cursuri au fost cele pentru meseriile de frizer-coafor, bucătar, ospătar, operator calculator, precum şi pentru cele din domeniul construcţiilor (zidar, zugrav, ipsosar, tapetar, parchetar etc.)“, a adăugat Bădulescu.

Aproximativ 30% dintre cursanţi s-au reintegrat pe piaţa forţei de muncă

Absolvirea acestor cursuri nu garantează nimănui un loc de muncă. Totuşi, anul trecut, aproximativ unu din trei şomeri care le-au urmat a reuşit să se angajeze.
„În 2010, 523 dintre cei 1.690 de şomeri cursaţi s-au reintegrat pe piaţa forţei de muncă“, a adăugat Aneta Bădulescu.
Aceasta a precizat că persoanele interesate au la dispoziţie 28 de cursuri a căror durată variază între o lună (manager proiect; operator introducere, validare şi prelucrare date) şi nouă luni (cosmetician; asistent de gestiune; secretar stenodactilograf, operator birotică). Toate cursurile sunt gratuite, iar şomerii dornici să se înscriere trebuie să fie măcar absolvenţi de şcoală generală.

10.734 de şomeri angajaţi în 2010

Anul trecut, 10.734 dintre persoanele aflate în baza de date a AJOFM Dolj ca fiind în căutarea unui loc de muncă au reuşit să-şi găsească un serviciu. Peste 50% dintre aceştia au absolvit o şcoală profesională sau aveau studii liceale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII