19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalColegiul Medicilor Olt, împotriva restructurării spitalelor Drăgăneşti şi Schitu-Greci

Colegiul Medicilor Olt, împotriva restructurării spitalelor Drăgăneşti şi Schitu-Greci

Colegiul Medicilor (CM) Olt consideră că restructurarea spitalelor Schitu-Greci şi Drăgăneşti ar fi o greşeală gravă a Ministerului Sănătăţii, care trebuie evitată cu orice preţ.
Cu 45 de paturi – ocupate în permanenţă – şi trei secţii (Medicină Internă, Pediatrie şi Pneumologie), Centrul de Sănătate Drăgăneşti funcţionează suficient de bine şi beneficiază de un suport financiar consistent de la Primăria Drăgăneşti. „În zonă s-ar produce un gol de nerecuperat, bolnavilor obişnuiţi să meargă la Drăgăneşti le-ar rămâne doar soluţiile Slatina sau Caracal, neavantajoase“, a declarat Costea Marinache, preşedintele CM Olt.
Referitor la intenţia de transformare a Spitalului Schitu-Greci în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, şeful CM Olt a spus: „Nu e bine nici sub aspect economic, nici medical. Din punct de vedere economic, transformarea Spitalului Schitu-Greci în secţie externă înseamnă practic mărirea salariilor medicilor care rămân la Schitu, deci nu se justifică.
Pe de altă parte, practici din trecut ne spun că transformarea unui spital în secţie externă nu aduce deloc un plus al valorii actului medical, ci dimpotrivă“, a explicat şeful CM Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS