13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBig Brother în pieţele Craiovei

Big Brother în pieţele Craiovei

În 2011, pieţele municipiului vor fi mai frumoase, dotate cu toalete moderne, ventilaţie, camere de luat vederi şi alarme antiefracţie

Consiliul Local Craiova urmează să-şi dea mâine votul şi pentru bugetul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Nou-înfiinţata firmă a municipalităţii are pentru anul 2011 o listă de investiţii cu o valoare de 927.000 de lei.

WC de două miliarde

Printre obiectivele pentru care SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL urmează să cheltuiască banul public se află modernizarea şi extinderea sediului propriu, din incinta Pieţei Centrale, pentru care a alocat însă doar 15.000 de lei.
Cea mai importantă investiţie în acest sector pe anul 2011 o constituie modernizarea Pieţei Agroalimentare din Rovine, pentru care se vor aloca 280.000 de lei. „Intenţionăm să facem acolo spaţii comerciale, pe care să le scoatem la licitaţie, dar şi mese pentru producătorii agricoli“, a precizat Bogdan Apostol, directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Nu mai puţin de 198.000 de lei (adică aproape două miliarde de lei vechi) vor fi alocaţi pentru modernizarea grupului sanitar din Piaţa Centrală. Suma este considerabilă, însă directorul Apostol susţine că o asemenea cheltuială e pe deplin justificată: „Lucrările sunt ample şi de aceea am prevăzut o asemenea sumă. Va trebui să schimbăm toate instalaţiile sanitare. În plus, nici alimentarea cu apă şi nici canalizarea nu mai corespund, aşa că trebuie refăcute“.

Supraveghere video la pătrunjel

Cea de-a treia investiţie ca valoare o reprezintă executarea a 30 de trape de ventilaţie în Piaţa Centrală şi în pieţele din Craioviţa Nouă (Big) şi Valea Roşie, lucrare evaluată la 157.000 de lei.
Investiţia care va naşte însă cele mai aprinse discuţii pare să fie sistemul de alarmă centralizat, care presupune instalarea unor alarme antiefracţie în Piaţa Centrală, Piaţa din Brazda lui Novac şi Piaţa Craioviţa (Big). Sistemele de alarmă ar trebui să apere halele în care se vând produsele preambalate.
Mai mult decât atât, SC Pieţe şi Târguri intenţionează să monteze în cursul acestui an un sistem complex de supraveghere video a pieţelor, tot pentru evitarea furturilor.
„Camerele de luat vederi vor fi amplasate pentru început în Piaţa Centrală, cea din Craioviţa Nouă – Big şi cea din Valea Roşie, urmând să fie conectate la un server central, instalat la sediul nostru din Piaţa Centrală, unde cineva le va monitoriza în permanenţă“, a declarat directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Bogdan Apostol.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII