17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBercea, la telefon cu martorii

Bercea, la telefon cu martorii

Printre motivele care au dus la arestarea preventivă a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, se află încercarea de influenţare a martorilor şi presiunile făcute asupra victimei

Magistraţii Tribunalului Olt au consemnat în încheierea din 20 februarie, prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile Bercea Mondial, că acesta a încercat să influenţeze martorii, să facă o înţelegere cu victima, dar şi că a recunoscut într-o convorbire telefonică faptele comise.
Astfel, instanţa a ţinut cont de înregistrările telefonice făcute la cererea procurorilor, înregistrări care l-au „înfundat“ pe Bercea. Potrivit Tribunalului Olt, din nota din 19 februarie, ora 7.38, reiese că Bercea vorbea cu persoana care avea în locaţie barul în care a fost înjunghiat Ionuţ Anghel. Potrivit instanţei, în respectiva notă, inculpatul „pretindea acestei persoane să afirme în contradicţie cu realitatea că unul dintre fiii săi a fost cel care a tăiat victima şi nu persoana sa“.
De asemenea, magistraţii olteni au ţinut cont în decizia luată de faptul că Bercea a încercat să influenţeze martorii în cauză, zădărnicind în acest fel aflarea adevărului atât direct, cât şi indirect. Din notele telefonice puse la dispoziţia judecătorilor de către anchetatori reiese că, pe 18 şi 19 februarie, inculpatul a sunat doi martori. Unuia dintre ei, lui I.C., i-a cerut ca, în calitate de martor, să nu „îl bage în puşcărie nevinovat, că nu a tăiat pe nimeni“.

Presiuni asupra victimei

În plus, din aceleaşi interceptări telefonice, instanţa a aflat că Bercea Mondial „exercită presiuni asupra părţii vătămate şi încearcă să facă o înţelegere frauduloasă cu aceasta“. Judecătorul a ţinut cont de relatările lui Ionuţ Anghel, care a declarat că, în timp ce era bătut, a fost ameninţat că nu va mai ieşi din casă nici el, nici familia sa pentru că Mondialii „au tot judeţul la picioarele lor, că plătesc şi vor scăpa“.
Din interceptări a mai reieşit că Bercea Mondial chiar s-a întâlnit cu victima, care era pe patul Spitalului de Urgenţă Craiova.
Astfel, în cadrul unei convorbiri purtate de Bercea cu un anumit I.V., pe 18 februarie, la ora 13.12, acesta a afirmat: „Sunt la Craiova. Lasă-mă, că sunt la spital la…“. Această înregistrare le-a arătat judecătorilor că inculpatul s-a deplasat la spitalul în care era internată victima pentru a cădea la o înţelegere cu aceasta. În schimb, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că Sandu Anghel nu a venit la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a vizita victima. Dacă ar fi venit, ar fi fost reţinut de forţele de ordine care au fost trimise la unitatea sanitară încă din noaptea de 17 spre 18 februarie.
În baza probelor prezentate de procurori, printre care şi înregistrările convorbirilor telefonice, Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a lui Bercea pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri.

Recursul

Recursul declarat de Sandu Anghel împotriva hotărârii din 20 februarie a Tribunalului Olt, prin care a fost arestat preventiv, se judecă astăzi, la Curtea de Apel Craiova.

Numărul imobilelor deţinute de Bercea Mondial, necunoscut

Numărul caselor deţinute în prezent la Slatina de interlopul Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, rămâne o necunoscută chiar şi pentru Primăria Slatina. „Bercea Mondial are, oricum, peste zece locuinţe, cu sau fără acte legale. Nu ştim numărul exact al acestora pentru că dumnealui obişnuieşte să facă numeroase acte de vânzare-cumpărare pentru imobilele pe care le deţine fără să declare tranzacţiile la primărie. Le trece foarte des pe numele rudelor, iar în acest fel este greu, dacă nu imposibil, să avem o evidenţă strictă, actualizată, a acestor imobile“, a declarat Adrian Birin, şeful Serviciului urbanism al Primăriei Slatina.
• Dan CODREA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII