16.4 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024

Scurte ştiri

Asociaţii programate pentru debranşare

Opt asociaţii de proprietari din Târgu Jiu sunt programate să fie debranşate de la apă până joi. Măsura a fost luată de Aparegio, pentru a-i impulsiona pe cetăţeni să-şi plătească datoriile pentru serviciile de apă şi canal. Aparegio are de recuperat de la asociaţiile de proprietari şi de la instituţiile publice din municipiu peste patru milioane de lei.
• Eugen Măruţă

800 de studenţi, exmatriculaţi

Pentru că nu şi-au achitat a doua tranşă a taxei de şcolarizare, luna aceasta, peste 800 de tineri înscrişi la Universitatea din Craiova şi-au pierdut calitatea de student. „Aceştia au la dispoziţie 60 de zile pentru a se reînmatricula“, a declarat prof.univ.dr. Marcel Drăcea, prorectorul pe probleme sociale ale studenţilor.
• Andreea Horcone

Administrator fără atestat

Administratoarea de la Asociaţia de proprietari nr. 14 Rovine din Craiova continuă să facă încasări, deşi a rămas fără atestat de aproape o lună. Proprietarii spun că aceasta împreună cu vicepreşedintele Costinel Bănică au ascuns faptul că, în urma controlului efectuat de inspectorii de la primărie, s-au descoperit mai multe nereguli financiar-contabile. Oamenii mai spun că lipsurile ar fi de 1.100.000 de lei, prejudiciul urmând să fie stabilit prin expertiză judiciară. Reprezentanţii primăriei afirmă că vicepreşedintele poate fi amendat pentru că ţine un administrator fără atestat.
• Maria Cernătescu

Ou de 20 de metri înălţime la Craiova

Craiova ar putea deveni centrul universului sculptorului Constantin Brâncuşi. Autorităţile judeţene din Dolj intenţionează să ridice o construcţie impresionantă în formă de ou, în curtea Muzeului de Artă din Bănie. Potrivit proiectului conceput de celebrul arhitect Dorin Ştefan, oul are o înălţime de 20 de metri, iar în interiorul său va fi construită o scară în formă de spirală destinată turiştilor. Realizat dintr-o membrană specială care vibrează, oul va fi acoperit de un pătrat din sticlă specială, fără nici o bucată de metal. Colţurile vor fi sudate printr-o metodă specială. Autorităţile vor să construiască în subsolul muzeului mai multe camere destinate, de asemenea, turiştilor. Proiectul a fost conceput iniţial pentru Piaţa Universităţii din Bucureşti. Autorităţile judeţene caută acum sprijin la Ministerul Culturiii şi la Ministerul Dezvoltării.
• Valentin Tudor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS