23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestitorii străini ocolesc Gorjul pentru că nu au cu cine sta de vorbă

Investitorii străini ocolesc Gorjul pentru că nu au cu cine sta de vorbă

Conducerea Asociaţiei „Clubul Investitorilor 01“ din România s-a întâlnit vineri la Târgu Jiu cu oamenii de afaceri din judeţul Gorj. Discuţiile au avut loc în Sala Maură a prefecturii, instituţie care s-a numărat printre organizatorii dezbaterii ce a vizat identificarea modalităţilor de acţiune pentru atragerea de investitori străini în Gorj. Alt punct al discuţiilor a avut în vedere găsirea oportunităţilor de dezvoltare a afacerilor în judeţ cu sprijinul instituţiilor financiar-bancare şi accesarea de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Pe lângă invitaţii din ţară, la Târgu Jiu au sosit şi câţiva investitori din Italia, Franţa şi Austria, interesaţi să dezvolte afaceri în domeniul construcţiilor sau în minerit.

Filiala locală a „Clubului Investitorilor 01“, ineficientă  

Participanţii la manifestare au punctat faptul că investitorii străini au ocolit Gorjul şi pentru că nu au avut tot timpul un partener cu care să discute. Vasile Dumbravă, preşedintele executiv al Asociaţiei „Clubul Investitorilor 01“ din România, a declarat că judeţul a pierdut ocazia de a beneficia de mai multe investiţii chineze importante din cauza lipsei de comunicare. „Asociaţia noastră are ca scop crearea unui climat favorabil pentru mediul de afaceri, atragerea de investitori străini şi încurajarea celor autohtoni. Până acum ar fi trebuit să fie în Gorj mai multe investiţii din China: construcţie de benzi transportoare, construcţie de ascensoare sau un parc industrial, dar din lipsă de comunicare s-a produs această întârziere. Dorim să ne implicăm să nu mai scăpăm astfel de oportunităţi de investiţii străine în Gorj. Noi am înfiinţat cu surle şi trâmbiţe, la Târgu Jiu, în 2008, o filială a asociaţiei noastre, dar nu s-a întâmplat mai nimic în tot acest timp. Am găsit acum oameni dornici să lucreze cu întreprinzătorii din Bucureşti şi din străinătate. Trebuie să fie cineva care să primească aceşti investitori când noi îi trimitem. Nu doar să îi plimbe, ci să le ofere şi consultanţă şi expertiză serioasă“, a declarat Vasile Dumbravă.

Un nou preşedinte la filială

Asociaţia „Clubul Investitorilor 01“ din România l-a desemnat vineri drept preşedinte executiv al filialei judeţene pe Dumitru Modrea, om de afaceri din judeţ şi viceprimar al comunei Turcineşti. Preşedinte de onoare a fost numit prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS