12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgrostar deschide două noi birouri de formare în Olt

Agrostar deschide două noi birouri de formare în Olt

Agrostar Olt se pregăteşte să deschidă, peste câteva zile, două birouri locale de consiliere agricolă la Izbiceni şi Strejeşti, localităţi care aparţin celor mai importante bazine legumicole ale judeţului Olt.
Activitatea centrului regional de formare pentru agricultori, înfiinţat de Agrostar la Slatina, în 2009, va fi astfel extinsă în beneficiul tuturor fermierilor care intenţionează să folosească instrumentele puse la dispoziţie de statul român şi de Uniunea Europeană pentru a-şi consolida şi dezvolta propria afacere. „Iniţial, centrul de la Slatina era regional, proiectat pentru a acoperi toată zona Olteniei. Însă volumul de muncă este prea mare, aşa încât vom deschide, cu siguranţă, încă două astfel de centre, unul la Craiova, iar celălalt probabil la Râmnicu Vâlcea“, a afirmat Florin Ciobanu, preşedintele Agrostar Olt.
Important pentru agricultorii din Olt este deocamdată faptul că pentru orice problemă legată de bunul mers al propriei afaceri – accesare de fonduri europene, contabilitate a firmei, direcţii optime de dezvoltare etc. – pot cere lămuriri la Centrul de consiliere Agrostar (Slatina Abatorului nr. 6), zilnic, între orele 8.00 – 17.00. „De acum, oamenii ne pot căuta şi la birourile noastre de la Strejeşti şi Izbiceni. Pe de altă parte, e bine de ştiut că noi, la Slatina, suntem capabili să construim documentaţiile necesare pentru accesare de fonduri europene. Cele mai multe dintre proiecte se realizează pe măsurile 141 şi 112“, a completat Florin Ciobanu.
Înfiinţată în 1990, Federaţia Agrostar este formată din peste 150 de sindicate din cultura câmpului, viticultură, horticultură, zootehnie etc., cu efective ce însumează aproape 40.000 de membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS