11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFără atestat, cu dezlegare de la primar

Fără atestat, cu dezlegare de la primar

Conform Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 297/2010, primarul este împuternicit atât să elibereze atestatul pentru administratorii de asociaţii, cât şi să-l retragă printr-o dispoziţie, după cum a precizat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al primăriei. De asemenea, nu se mai aşteaptă convocarea şedinţei de consiliu şi trecerea pe ordinea de zi a propunerii de retragere a atestatului. Serviciul abilitat din cadrul primăriei, în urma efectuării unui control, întocmeşte un referat prin care arată activitatea defectuoasă a respectivului administrator, referat pe care îl înaintează direct primarului. Acesta decide dacă se impune sau nu măsura de ridicare a atestatului.

Probleme la Asociaţia nr. 14 Rovine

Primul atestat retras prin dispoziţie de primar este cel al Georgetei Lascu, administrator la Asociaţia de proprietari nr. 14 Rovine. „Georgetei Lascu i-a fost retras atestatul de administrator al Asociaţiei nr. 14 Rovine pe 24 ianuarie 2011, iar pe 25 ianuarie s-a făcut adresă de comunicare a acestei decizii către Asociaţia de proprietari şi către vicepreşedintele asociaţiei“, a precizat Carmen Licu.
În urma controlului efectuat la Asociaţia nr. 14 Rovine, inspectorii primăriei au descoperit că Georgeta Lascu lua cu împrumut bani din casierie. Aceasta a „uitat“ să mai treacă în evidenţele contabile banii încasaţi şi cheltuiţi cu reparaţiile, iar în ceea ce priveşte salariile, una înregistra la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj şi alta plătea. „La poziţia plăţi din registrul de casă apar înregistrate state de plată ce poartă înscrisuri de împrumuturi din casieria asociaţiei. În registrul de casă nu era descărcată valoarea reală a statelor de plată şi la ITM au fost înregistrate state de plată cu valoare mai mică. Nu a fost ţinută niciodată evidenţa contabilă a lucrărilor de reparaţii. Nu a fost întocmită lunar situaţia soldurilor elementelor de activ şi pasiv“, arată Carmen Licu. Reprezentanţii primăriei nu fac cunoscute sumele cu care a jonglat Georgeta Lascu. Aceasta şi-a pierdut atestatul şi s-a ales cu un dosar penal. Rămâne ca poliţiştii să stabilească prejudiciul şi să dispună măsurile în consecinţă.

Merge şi fără atestat

De câteva zile nu este nimeni la Asociaţia nr. 14 Rovine. Câţiva proprietari, aflaţi în faţa blocului vecin, au ridicat din umeri.  „Pe administratoare a luat-o salvarea de la asociaţie, i-a curs sânge din nas. Este bolnavă“, a spus soţia fostului preşedinte de asociaţie. Întâmplare confirmată şi de femeia de serviciu, angajată a respectivei asociaţii. Dacă ar fi să dăm crezare celor spuse de acestea, înseamnă că, deşi rămasă fără atestat din 24 ianuarie, Georgeta Lascu mai lucra la asociaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII