31.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajaţii de la Medicină Legală Olt ar putea pierde din sporuri

Angajaţii de la Medicină Legală Olt ar putea pierde din sporuri

Şeful Serviciului de Medicină Legală Olt este nemulţumit de noul proiect al Ministerului Sănătăţii, care vizează acordarea unor sporuri angajaţilor din domeniu.

Dezamăgire în rândul angajaţilor Serviciului de Medicină Legală (SML) Olt. Ministerul Sănătăţii (MS) pregăteşte un nou proiect, care presupune acordarea unor sporuri angajaţilor din domeniul sanitar. Numai că, în cazul în care legea ar fi promulgată, prevederile acesteia ar dezavantaja angajaţii Serviciilor de Medicină Legală. Aceştia ar putea pierde aproximativ 30 la sută din sporurile de care beneficiază în prezent.
Proiectul de hotărâre prin care sunt stabilite categoriile de personal care pot primi astfel de sporuri face o diferenţiere în funcţie de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii.
Sporuri cuprinse între 45 şi 85% ar putea primi, potrivit proiectului, angajaţii care lucrează în unităţile de medicină legală, cei care lucrează cu teste HIV/SIDA, dar şi cei care tratează bolnavi de tuberculoză. Un spor de 70% din salariul de bază ar putea primi şi angajaţii care lucrează în unităţile de primiri urgenţe, în secţiile de terapie intensivă, dar şi personalul medico-sanitar de intervenţie din serviciile de Ambulanţă.
„Nu pot să mă pronunţ deocamdată. Proiecte în acest sens au tot fost. Să vedem dacă legea trece. În acest caz, pe noi ne-ar dezavantaja. În prezent, medicii şi asistentele care intră în morgă la efectuarea necropsiilor beneficiază de sporuri de 100%, iar cei care lucrează în secţiile de toxicologie au sporuri de 50%“, a declarat Radu Liviu, şeful SML Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS