11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria înghite 60 la sută din buget

Primăria înghite 60 la sută din buget

Majoritatea banilor adunaţi de la contribuabilii din Craiova se duc pe cheltuielile de funcţionare ale primăriei şi instituţiilor din subordine, a recunoscut ieri viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
Cel care-i ţine locul primarului în fruntea municipalităţii a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, modalitatea în care a fost conceput bugetul Craiovei pe anul 2011, ce va fi supus azi votului în consiliul local. „Practic, bugetul a fost creat după un principiu cât se poate de obiectiv, un principiu nemţesc: «Cât ai, atât să cheltuieşti!». Primul pas a fost acela că mai întâi trebuie asigurate cheltuielile de funcţionare ale instituţiilor şi organismelor din subordine, iar după ce se creionează concluzia că aceste venituri există, se trece şi la partea de dezvoltare, adică de investiţii şi reparaţii. Secţiunea de funcţionare este de 60% din buget, iar cea de dezvoltare, de 40%“, a declarat Dincă.
Viceprimarul a considerat că această proporţie nu e deloc rea, din moment ce acoperă integral, până la sfârşitul anului, salariile angajaţilor din primărie şi instituţiile subordonate, inclusiv majorarea salarială de 15%. Totuşi, Mărinică Dincă a recunoscut că sumele alocate investiţiilor ar fi putut fi chiar mai mici dacă n-ar fi existat banii europeni atraşi la bugetul local.
„Sumele primite de la UE reprezintă în momentul de faţă 25% din bugetul local. Ţinta noastră este ca, în anul următor, să creştem acest procent, eventual să ajungem la 50% din bugetul local. Pentru că, dacă am fi dat această sumă la o parte, aproape că nu am fi avut bani să facem investiţii“, a menţionat viceprimarul în conferinţa de presă de ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII