16.4 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu Nisipaşiu, Hristea şi Iordache

Scandal cu Nisipaşiu, Hristea şi Iordache

Trei craioveni, cunoscuţi pentru scandalurile în care au fost implicaţi de-a lungul timpului, însă „păsuiţi“ până acum de judecători, s-au luat la bătaie, la sfârşitul săptămânii trecute, cu agenţii de pază ai unui club din Bănie.

Cristian Nisipaşiu, Bogdan Hristea şi Nicolin Iordache sunt din nou cercetaţi de poliţiştii doljeni, de data aceasta pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, ameninţare, lovire şi port ilegal de armă albă.
Cei trei sunt acuzaţi că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.20, s-au luat la bătaie cu agenţii de pază ai clubului Baroque din centrul municipiului Craiova. IPJ Dolj a oferit informaţii despre incident abia ieri, motivând că „cercetările sunt în desfăşurare“ în acest caz.
Din primele cercetări ale poliţiştilor, s-a stabilit că, în urmă cu o săptămână, patronul de la Baroque l-a dat afară din club pe Nisipaşiu şi i-a spus să nu mai treacă pe acolo, invocând dreptul de a-şi alege clienţii. Motivul a fost acela că Nisipaşiu, care era însoţit de Hristea şi Iordache, vorbea urât şi făcea scandal. În noaptea de vineri spre sâmbătă, Nisipaşiu s-a întâlnit în acelaşi club cu cei doi amici ai săi, iar administratorul i-a rugat pe cei doi agenţi de pază să îl dea afară. În faţa clubului, cei trei craioveni s-au luat la bătaie cu agenţii de pază, unul dintre ei fiind lovit de Nisipaşiu. În timpul scandalului, Iordache a scos un cuţit şi i-a ameninţat atât pe agenţii de pază, cât şi pe patronul localului, care a tras un foc în aer cu pistolul pe care îl deţine legal. Văzând că se îngroaşă gluma, dar şi că agenţii de pază şi-au chemat colegii în ajutor, cei trei scandalagii au fugit. Potrivit IPJ Dolj, după ce poliţiştii vor încheia cercetările în acest caz, vor lua măsurile legale împotriva celor trei scandalagii.

Doi ani cu suspendare pentru Nisipaşiu

Cei trei tineri – Nisipaşiu, Hristea şi Iordache – sunt bine cunoscuţi de oamenii legii din Craiova, aceştia fiind cercetaţi până acum în mai multe dosare penale. Până acum, instanţele au fost destul de iertătoare cu aceştia. Atunci când au fost găsiţi vinovaţi, ba au fost condamnaţi cu suspendare, ba amendaţi.
Nisipaşiu a fost trimis în judecată şi condamnat pentru scandalul provocat pe 30 octombrie 2008, la o benzinărie de pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Anchetatorii au stabilit atunci că Nisipaşiu, care era însoţit de Gabriel Ţârcă, zis Gabi Blondu’, a provocat un scandal în urma căruia doi angajaţi ai benzinăriei au fost răniţi, unul dintre ei fiind tăiat cu sabia.
Ulterior, în decembrie 2008, Blondu’ şi Nisipaşiu au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă.
În iunie 2009, Judecătoria Craiova l-a condamnat pe Nisipaşiu la doi ani de închisoare, iar Ţârcă Blondu’ s-a ales cu o amendă penală de 1.000 de lei. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să le plătească despăgubiri materiale şi morale victimelor.
Cei doi au făcut apel la Tribunalul Dolj, însă judecătorii de aici au considerat că este neîntemeiat.
Norocul lui Nisipaşiu s-a schimbat la Curtea de Apel Craiova, instanţă care, în aprilie 2010, i-a admis recursul şi a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani.
     
Hristea – suspendare pentru infracţiuni cu carduri

Bogdan Hristea şi Nicolin Iordache au fost implicaţi în scandalul de pe 20 august 2007, din curtea IML Craiova. În urma conflictului, Hristea a fost împuşcat şi rănit grav de Costin Dascălu, acesta din urmă fiind condamnat mai târziu la şapte ani şi şase luni de închisoare.
Faţă de alţi protagonişti ai scandalului, printre care Niculin Iordache şi Bogdan Hristea, pe motivul gradului de pericol social scăzut, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unor amenzi administrative de câte 500 de lei pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
După ce a stat mai bine de o lună în spitale până s-a însănătoşit, în mai 2008, Hristea a fost prins în Slatina, în timp ce încerca să scoată bani dintr-un bancomat BRD cu un card clonat. A fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate sau deţinerea lor în vederea punerii în circulaţie, iar în martie 2009 a fost trimis în judecată.
În acelaşi an, craioveanul a fost găsit vinovat de Tribunalul Olt şi condamnat la… şase luni de închisoare cu suspendare.
Procurorii au făcut însă apel împotriva hotărârii Tribunalului Olt, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova. În iunie 2010, judecătorii au admis apelul procurorilor şi l-au condamat pe inculpat la un an şi şase luni de închisoare. Ca şi Tribunalul Olt, Curtea de Apel Craiova a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Încă un dosar pentru Nisipaşiu

În prezent, Cristian Nisipaşiu este judecat în alt dosar pentru comiterea infracţiunii de ameninţare. Al doilea inculpat din dosar, Marian Bojenoiu, a fost condamnat pe 11 ianuarie de Judecătoria Craiova la un an şi patru luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă.
Instanţa a dispus însă disjungerea procesului penal în cazul lui Nisipaşiu, acesta urmând să fie judecat separat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

63 COMENTARII