19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiberalii gorjeni îşi cer partea în USL

Liberalii gorjeni îşi cer partea în USL

Liberalii gorjeni, prin vocea preşedintelui Dian Popescu, şi-au făcut deja publice pretenţiile şi i-au anunţat pe social-democraţii conduşi de Florin Cârciumaru care sunt posturile pe care le vizează după alegerile din 2012.

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a declarat că în cadrul protocolului semnat între PSD şi PNL, la nivel teritorial se va respecta principiul parităţii, iar dacă social-democraţii vor câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) şi Primăria municipiului Târgu Jiu, peneliştii vor avea câte un post de vicepreşedinte şi viceprimar. Liberalul-şef este de părere că, în cazul în care Uniunea Social-Liberală (USL) va intra la guvernare în acest an, Organizaţia Judeţeană a PNL va avea şi postul de prefect. „Totul depinde de cum ne vom mişca. Dacă vom recupera un teren mare în faţa PSD până în luna iulie, când se vor face acele sondaje de opinie, vom avea candidatul nostru. Dacă nu, va fi de la PSD. Nu este nimic stabilit deocamdată. În cazul în care PSD va avea CJ şi Primăria Târgu Jiu, noi vom avea posturile de vicepreşedinte şi viceprimar, iar dacă USL va intra la guvernare, vom avea şi poziţia de prefect. Prefectul e apolitic, normal trebuie să fie un om care nu face politică şi e acceptat de ambele partide“, a declarat Dian Popescu. Liderul PNL Gorj a mai spus că în perioada următoare va avea întâlniri cu preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, pentru a stabili cum vor fi desemnaţi candidaţii în comune la alegerile locale din 2012 – dacă vor fi din partea USL sau pe liste separate.

Relaţii deloc apropiate

Cu toate că nimeni nu s-a întâlnit cu nimeni într-un cadru oficial, social-democraţii sunt de părere că Uniunea Social-Liberală va funcţiona fără probleme la Gorj, în ciuda divergenţelor care au existat de-a lungul timpului cel puţin între şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi Dian Popescu. Nici cu Ilie Petrescu, preşedintele PC Gorj, pesedistul Ion Călinoiu nu a avut o relaţie paşnică, criticându-l de fiecare dată când a avut ocazia. Dacă pe Dian Popescu l-a acuzat mai mult sau mai puţin voalat de o apropiere prea mare faţă de Organizaţia Judeţeană a PDL, despre Ilie Petrescu, şeful CJ Gorj, Ion Călinoiu, numai cuvinte de laudă nu a avut, mai ales în contextul în care liderul conservatorilor din judeţ a fost instalat de pedelişti în funcţia de director general al UEF Motru. UEF este o firmă al cărei acţionar majoritar este Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, condusă în prezent de Daniel Burlan, susţinut de democrat-liberali.

Îşi pun cenuşă în cap de dragul USL

Social-democratul Ion Călinoiu susţine că, dacă va fi cazul, le va cere şi iertare foştilor adversari de dispute verbale, actuali aliaţi, respectiv Dian Popescu şi Ilie Petrescu. Preşedintele executiv al PSD Gorj este de părere că Uniunea Social-Liberală nu este o înţelegere între persoane, ci între formaţiuni politice: „Vom face conferinţe comune abia după ce instanţa se va pronunţa cu privire la această Uniune. Au mai existat divergenţe între noi, liberali şi conservatori, dar la baza acestei alianţe nu stau înţelegerile între persoane, ci între partide. Nu este dragoste cu sila în nici un caz. Nu există o stare de tensiune între partidele din USL Gorj. Când au mai fost divergenţe, le-am oprit. Nu au existat sentimente de ură. Problemele au fost numai la vremea respectivă în campanii electorale, legate de funcţionarea administraţiei locale. După un cuvânt spus greşit, pot să vin să cer iertare“, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, care a garantat că în cadrul USL cei mai buni în sondaje vor candida la primării, indiferent de partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS