21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj70 de angajaţi ai DGASPC Gorj, la muncă în străinătate

70 de angajaţi ai DGASPC Gorj, la muncă în străinătate

70 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au ales să lucreze în străinătate în 2010 şi în prima lună a acestui an. Faţă de 2009, numărul angajaţilor care au plecat din sistem a crescut considerabil.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în 2009 au plecat în străinătate sau în mediul privat 14 angajaţi. În 2010, dar şi în luna ianuarie a acestui an au demisionat 70 de persoane. Directorul DGASPC Gorj, Constantin Preoteasa, a spus că salariile foarte mici reprezintă motivul principal pentru care cei 70 de angajaţi au demisionat din posturile pe care le ocupau. Există semnale că şi alţi angajaţi ai instituţiei vor renunţa la locul de muncă pentru un salariu mai mare în alte ţări.
„Până la 1 ianuarie 2011, au plecat 70 de angajaţi, motivul principal fiind acela al salariilor mici care se acordă în cadrul instituţiei. Deocamdată, ne descurcăm cu personalul care ne-a rămas, dar să vedem ce va fi pe viitor. Avem semnale că vor mai pleca persoane, este de înţeles din cauza veniturilor reduse şi a greutăţilor fiecărei familii. Sunt salarii şi de 500 de lei cu care oamenii nu îşi pot achita datoriile pe care le au. Cei care au plecat au fost infirmieri, asistenţi medicali, psihologi şi kinetoterapeuţi, toţi cu contract de muncă“, a spus Constantin Preoteasa. Directorul DGASPC Gorj a menţionat că la nivelul instituţiei nu s-au făcut angajări de aproximativ trei ani, iar numărul total al angajaţilor este de 1.030 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII