17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞoferi băuţi, prinşi în trafic

Şoferi băuţi, prinşi în trafic

Mai mulţi şoferi care nu posedau permis de conducere ori consumaseră alcool înainte de a se urca la volan au fost prinşi în weekend, în urma unor razii efectuate de poliţiştii şi jandarmii doljeni.

O razie de amploare a fost efectuată sâmbătă seară, în Craiova, de poliţie şi jandarmerie. Cu această ocazie, la cele 19 filtre de pe raza municipiului au fost verificate aproape 400 de autovehicule, printre care şi 15 taxiuri.
Printre cei traşi pe dreapta s-a aflat şi Nicu Boroşteanu, de 20 de ani, din localitate, care ieşise la plimbare pe strada Severinului la volanul unui Ford Ka, deşi avea permisul suspendat din cauza altei infracţiuni de circulaţie. Nu departe, poliţiştii de la Secţia 5 l-au prins pe Gabriel Barbu, de 24 de ani, din Podari – Dolj, care conducea un Opel Vectra, deşi avea permisul reţinut în vederea suspendării. În aceeaşi seară, poliţiştii de la Serviciul Rutier l-au oprit pentru control, pe strada Bariera Vâlcii din Craiova, pe Dan Petcu, de 46 de ani, din localitate. Testându-l cu etilotestul, oamenii legii au constatat că şoferul prezenta o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, aşa că i-au întocmit dosar penal şi l-au condus imediat la spital pentru a-i recolta probe de sânge în vederea stabilirii cu certitudine a alcoolemiei.

Un nou dosar
pentru Ghunaimat

Controalele în trafic au continuat, fiind depistat şi campionul săptămânii la „proba“ de alcoolemie. Nelu Mihai, de 40 de ani, din Segarcea, se urcase la volanul Daciei sale 1310, deşi era băut zdravăn. A fost însă tras pe dreapta de agenţii de poliţie din Cârna, care au constatat că prezintă o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot băut se urcase la volan şi Vasile Niţu, de 23 de ani, din Craiova, depistat pe bulevardul Carol I din localitate, în timp ce conducea un Volkswagen Passat. În urma testării lui, echipajul format dintr-un agent de la Secţia 4 şi un subofiţer al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a constatat că şoferul prezintă o alcoolemie de 0,49 g/l alcool în aerul expirat.
Pe raza Secţiei 1 a fost depistat Daniel Iancu, de 29 de ani, din Craiova, care s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, pe motiv că maşinii sale Audi A4 îi expirase autorizaţia de circulaţie provizorie.
Alţi doi conducători auto au fost prinşi fără permis. Unul este Marian Brănescu, de 50 de ani, din Craiova, depistat de poliţiştii Secţiei 5 şi jandarmii Grupării Mobile la volanul unui Daewoo Nexia, deşi nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Tot fără să aibă permis conducea şi Sadi Ghunaimat, de 22 de ani, din Craiova, care ieşise la plimbare prin municipiu cu un Mercedes înmatriculat în Timişoara. Ghunaimat este un vechi client al oamenilor legii, fiind chiar reţinut pentru 24 de ore împreună cu bunul său prieten Iulian Florin Siclitaru (nepotul lui Iulian Siclitaru), în urma unui scandal izbucnit în blocul G1 din cartierul Brazda lui Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII