15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalClădire nouă pentru Spitalul „Filantropia“

Clădire nouă pentru Spitalul „Filantropia“

Primăria Craiova intenţionează să construiască o nouă clădire pentru Spitalul Municipal „Filantropia“.
În proiectul de buget pentru anul 2011, care a fost afişat deja pe site-ul primăriei şi va fi supus votării probabil într-o şedinţă de săptămâna viitoare a consiliului local, figurează două investiţii majore în sănătate. Una dintre ele implică alocarea sumei de 100.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care priveşte consolidarea celor două imobile ale Policlinicii de adulţi din componenţa Spitalului „Filantropia“, dar şi construirea unei noi clădiri pentru această unitate sanitară. Intenţia primăriei este să mute în noul spaţiu secţiile de interne şi laboratorul de analize medicale ale spitalului situate într-o a treia clădire, care a fost pierdută în instanţă în favoarea Casei de Pensii.

Se caută teren

Ca locaţie pentru ridicarea noii construcţii, municipalitatea a propus terenul de pe strada Nicolae Titulescu, nr. 40, aflat între cele două clădiri ale Policlinicii de adulţi. Numai că situaţia juridică a terenului respectiv nu este tocmai clară, potrivit conducerii unităţii medicale. „Este o problemă cu terenul respectiv, s-ar părea că este revendicat“, a precizat Elisabeta Lăjea, directorul financiar-contabil al Spitalului „Filantropia“. Prin urmare, reprezentanţii spitalului se gândesc să propună altă locaţie. O variantă aflată în discuţie este terenul din spatele maternităţii spitalului.
O a doua investiţie importantă menţionată în proiectul bugetului pe 2011 este reabilitarea celor 15 cabinete stomatologice de pe strada Brestei, care au aparţinut pe vremuri aceluiaşi spital. Pentru această investiţie, primăria a propus alocarea sumei de 525.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII