19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLiana Dumitrescu, omagiată la parlament

Liana Dumitrescu, omagiată la parlament

Sicriul cu corpul neînsufleţit al deputatei Liana Dumitrescu a fost depus pentru un ultim omagiu, vineri, în jurul orei 14.15, la Palatul Parlamentului. La catafalcul Lianei Dumitrescu, în prezenţa rudelor, apropiaţilor şi a mai multor colegi parlamentari, părintele Vasile Bălţătescu a ţinut o scurtă slujbă de citire a „Stâlpilor“.
Între cei care au semnat în cartea de condoleanţe s-au numărat parlamentarii Carmen Moldovan, Sulfina Barbu, Oana Manolescu, Victor Surdu, Wiliam Brînză, Florin Petrescu, Dragoş Zisopol, Sever Voinescu, Nicolae Păun, Cristian Rădulescu.
Vizibil marcată de tragicul eveniment, democrat-liberala Raluca Turcan a exprimat cu greu câteva cuvinte la rugămintea presei. „Mi-e greu să vorbesc, durerea şi părerea de rău le porţi în suflet. Mi-a fost o colegă foarte bună, şi sufletistă, şi plină de energie. Îmi pare tare rău pentru ce s-a întâmplat“, a spus Raluca Turcan.
La Sala „Constantin Brâncuşi“ a ţinut să fie prezent în persoană, pentru un ultim bun rămas adus Lianei Dumitrescu, şi ambasadorul Macedoniei la Bucureşti, Excelenţa sa Ljupco Arsovski.
Din partea preşedinţiei a prezentat condoleanţe familiei consilierul Cătălin Avramescu, fiind depusă totodată o coroană din partea preşedintelui Traian Băsescu.
Sala destinată priveghiului de la căpătâiul Lianei Dumitrescu a fost plină de coroane de flori din partea mai multor instituţii, dar şi în nume personal din partea unor parlamentari sau miniştri, între aceştia din urmă fiind Elena Udrea şi Valerian Vreme.
Au mai fost depuse coroane de flori din partea PSD şi a grupului minorităţilor naţionale din care Liana Dumitrescu a făcut parte, precum şi din partea parlamentarilor Victor Ponta, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Daciana Sârbu – europarlamentar. Coroane de flori au fost depuse din partea Camerei Deputaţilor, Ministerului Apărării Naţionale, precum şi a Uniunilor Minorităţilor din România (albaneză, armeană, ucraineană, elenă, rusă).
Înmormântarea tinerei deputate, care s-a stins din viaţă la 38 de ani, va avea loc duminică la Craiova.

IML: Cauza decesului – o tromboză extinsă a sinusurilor venoase cerebrale

Examenul histopatologic a evidenţiat că moartea deputatei Liana Dumitrescu a fost violentă, cauza decesului fiind o tromboză extinsă a sinusurilor venoase cerebrale, a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Dan Dermengiu, directorul Institutului de Medicină Legală.
„Pentru a încerca stabilirea etiologică a trombozei sinusurilor venoase, se vor efectua investigaţii complexe de anatomie patologică, toxicologie, tanatochimie, hormonale, bacteoriologice şi serologice. Numai după ce vom avea toate aceste rezultate vom putea răspunde la întrebările din ordonanţa procurorului“, a spus prof. dr. Dermengiu.
El a menţionat că se ştie că se întâmplă astfel de lucruri, care sunt asociate cu diferite infecţii, diferite tulburări hormonale. „Dar asta se va vedea după efectuarea tuturor analizelor. Rezultatele finale le vom avea după trei-patru săptămâni“, a precizat directorul IML.
Deputata Liana Dumitrescu, reprezentantă a minorităţii macedonene în Parlamentul României, a murit joi dimineaţă, la ora 9.30.  

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII