13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeia muşcată de câini în Bucureşti a murit

Femeia muşcată de câini în Bucureşti a murit

Femeia de 49 de ani care a fost muşcată de mai mulţi câini la sediul Administraţiei Domeniului Public Sector 5, a încetat din viaţă, vineri, la Spitalul „Bagdasar Arseni“ din Capitală.
Victima a făcut stop cardio-respirator. Ea fusese internată în stare gravă şi supusă la mai multe intervenţii chirurgicale.
„Muşcăturile îndrăznesc să le asemuiesc cu un sindrom prin strivire, unul dintre cele mai grave leziuni în patologia traumatică. Leziunile produse prin aceste muşcături de câine interesează tegumentele de la nivelul scalpului, membre superioare, de la umăr până la degete, membre inferioare, de la articulaţia şoldului şi până la laba piciorului. Au distrus tegumente, au distrus muşchi, tendoane, vase, nervi“, a declarat vineri medicul Ioan Florescu.
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a cerut joi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să investigheze contextul în care femeia a fost atacată de câini. Dosarul va fi preluat de Parchetul General şi de Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. „Sunt extrem de îngrijorat de lipsa de reacţie a autorităţilor, precum şi de faptul că, pe domeniul public, oamenii sunt sfâşiaţi de câinii fără stăpân. În cazul de faţă, poliţia va investiga şi va stabili circumstanţele producerii acestui eveniment. Nu este însă normal ca un om să fie mutilat pe viaţă şi nimeni să nu fie responsabil. Ceea ce s-a întâmplat este consecinţa politicii de relocare a câinilor pe domeniul public, a cărei eficienţă faţă de bucureşteni este zero. Prezenţa numeroşilor câini fără stăpân pe domeniul public reprezintă un real pericol pentru siguranţa şi sănătatea bucureştenilor“, a declarat Atănăsoaei.
În aprilie 2010, prefectul Capitalei a înaintat către parlament o iniţiativă legislativă care prevede, printre altele, eutanasierea câinilor fără stăpân, acţiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fără stăpân din Bucureşti. Într-o primă fază ar trebui ca, potrivit propunerii legislative, să fie eutanasiaţi câinii strânşi în adăposturi, bolnavi sau agresivi. Ceilalţi câini vor fi înregistraţi, microcipaţi, deparazitaţi şi daţi spre adopţie. Propunerea legislativă mai prevede ca, dacă în şapte zile de la momentul în care ajung în adăposturi câinii nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, aceştia să fie eutanasiaţi.
Propunerea lui Atănăsoaei a fost întâmpinată cu numeroase critici, în special din direcţia asociaţiilor de protecţie a animalelor.
Circa 700 de bucureşteni pe lună se prezintă la spital după ce au fost atacaţi de câini fără stăpân, conform datelor statistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII