15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomvag Caracal, în hibernare până în 2012

Romvag Caracal, în hibernare până în 2012

Peste 400 de angajaţi ai fabricii de vagoane Romvag Caracal vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt.
Societatea a intrat în procedură de reorganizare juridică şi se află sub controlul unui lichidator.
În prezent, AJOFM Olt încearcă să obţină de la conducerea Romvag promisiunea că salariaţii care urmează să plece acasă vor primi preaviz de 15 zile, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, în situaţia în care Romvag beneficiază deja de reducerea procedurilor de disponibilizare colectivă de la 30 la 15 zile.
„Le-am pus în vedere administratorilor firmei caracalene că trebuie să parcurgă toate etapele legale privind măsurile de preconcediere“, a spus Cristinel Cârloganu, directorul AJOFM Olt.
Pe de altă parte, Cristian Burci, patronul Romvag, afirmă, oarecum liniştitor pentru caracaleni, că insolvenţa Romvag înseamnă nu închiderea fabricii, ci doar conservarea ei, şi estimează că în 2012, cel mai devreme, firma îşi va deschide porţile.
Ultimele concedieri masive la Romvag Caracal au avut loc în mai 2010, când mai mult de jumătate din personalul angajat la acea dată a intrat în şomaj.
După ce, în intervalul ianuarie – octombrie 2010, măsurile de disponibilizare colectivă adoptate la nivelul judeţului Olt trimiseseră acasă 725 de persoane, ceea ce înseamnă o medie lunară de 72 de oameni, noiembrie şi decembrie 2010 au produs prin procedura amintită nu mai puţin de 500 de şomeri, adică 250 de victime pe lună.
În prezent, rata şomajului în Olt este ceva mai mare de 8 la sută, iar numărul celor fără loc de muncă înregistraţi la AJOFM Olt se ridică la aproximativ 14.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS