19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetriştii nu şi-au reînnoit autorizaţiile

Taximetriştii nu şi-au reînnoit autorizaţiile

Mulţi dintre taximetriştii din Târgu Jiu au uitat să îşi vizeze autorizaţiile pentru practicarea taximetriei în oraş şi astfel riscă să primească amenzi din partea Serviciului Poliţiei Rutiere sau chiar să rămână fără autorizaţii.

Târgujienii trebuie să fie atenţi ce firmă de taxi aleg, având în vedere că doar o parte dintre taximetriştii din oraş şi-au reînnoit autorizaţiile la primăriei Compartimentul Autorizare taxi din cadrul Primăriei Târgu Jiu are în evidenţă aproape 390 de taximetre. Firmele sau persoanele fizice autorizate aveau obligaţia ca până pe 15 ianuarie să îşi vizeze autorizaţiile pentru a putea presta legal servicii de taximetrie. Potrivit lui Florin Paşolea, funcţionar al Primăriei Târgu Jiu şi responsabil cu autorizarea taximetrelor din municipiu, până în prezent, din cele 234 de taximetre care aparţin unor societăţi comerciale, doar 75% circulă legal, având autorizaţia vizată pentru anul 2011. De asemenea, din cele 116 persoane fizice autorizate care deţin taxiuri, 85% s-au prezentat la primărie pentru a intra în legalitate. De precizat că aproximativ 40 de taximetrişti din Târgu Jiu au obligaţia să-şi reînnoiască autorizaţiile în perioada iunie-iulie.

Vor anunţa Poliţia Rutieră  

Potrivit lui Florin Paşolea, taximetriştii urmează să fie verificaţi de Poliţia Rutieră, în ceea ce priveşte legalitatea actelor, în urma evidenţelor care vor fi trimise de primărie Poliţiei Rutiere. „Din 15 ianuarie, taximetriştii care nu au venit la primărie să primească viza pe anul 2011 riscă să fie sancţionaţi, dacă vor fi prinşi în urma controalelor poliţiei. Noi colaborăm permanent cu Poliţia Rutieră şi cu siguranţă că taximetriştii care nu prestează legal pot fi foarte uşor depistaţi, dacă sunt cu maşina pe stradă şi oferă servicii de taxi fără autorizaţie. Avem şi şapte taximetrişti care ne-au anunţat că vor să li se suspende autorizaţia până la trei luni pentru că au de rezolvat diferite probleme. Această procedură este legală. De restul nu ştim absolut nimic. În Târgu Jiu sunt aproximativ 100 de locuri de parcare şi vom începe controalele din această săptămână. Se poate merge până la ridicarea autorizaţiei“, a declarat responsabilul cu autorizarea taximetrelor din Târgu Jiu.

Permise pentru maşinile de mare tonaj

Tot în această perioadă, societăţile comerciale din Târgu Jiu care folosesc maşini de peste 3,5 tone pentru aprovizionare sau pentru diferite activităţi au obligaţia să-şi achiziţioneze un permis de la primărie. Pentru o maşină de peste 7 tone, de exemplu, se achită o taxă de 5 lei pe zi. În funcţie de tonaj, taxa poate ajunge şi la 1.500 de lei pe lună. Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Târgu Jiu, aprovizionarea magazinelor din municipiu se poate face numai în intervalul orar 22.00-6.00, pentru a nu fi periclitat traficul rutier în oraş. Există însă şi excepţii, în funcţie de activitatea societăţii comerciale respective. Din evidenţele Primăriei Târgu Jiu reiese că anul trecut au existat peste o mie de solicitări pentru permisul de liberă trecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS