13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpitalul Judeţean din Târgu Jiu spală cearşafuri de un milion de euro

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu spală cearşafuri de un milion de euro

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu oferă un contract-cadru de aproximativ un milion de euro, după ce s-a luat decizia de a se externaliza serviciile de spălătorie. La licitaţia electronică s-au înscris cinci firme, dintre care trei din judeţul Gorj, una din Bucureşti şi una din Brăila.  
Spitalul Judeţean din Târgu Jiu a renunţat la spălătoria proprie şi peste câteva săptămâni va putea beneficia de serviciile unei societăţi private. Conducerea instituţiei intenţionează să încheie un contract-cadru pe patru ani cu o firmă specializată, astfel încât unitatea spitalicească să nu mai fie nevoită să cheltuiască sume importante cu plata salariilor spălătoreselor. La licitaţia ale cărei rezultate ar putea fi cunoscute până la sfârşitul acestei luni s-au înscris cinci firme. Trei sunt din judeţul Gorj, respectiv SC Turist Parc SA, SC Delta Soft SRL şi Debora SRL. Celelalte două firme interesate de a presta servicii de spălătorie pentru spitalul judeţean sunt: Image Service Prod Com din Bucureşti şi Titan Edilitara din Brăila.

1.200 de kilograme
de rufe, spălate zilnic  

Ion Tomulescu, şeful Serviciului achiziţii din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, a declarat că firma care va câştiga va trebui să garanteze că va putea duce la bun sfârşit contractul. De altfel, documentaţiile solicitate de Serviciul Achiziţii trebuie să precizeze în detaliu condiţiile tehnice oferite de cele cinci societăţi înscrise la licitaţie: „Va fi o licitaţie electronică şi probabil într-o săptămână vom avea şi primele rezultate. Va fi o analiză serioasă a documentelor depuse de ofertanţi şi a propunerilor tehnice făcute. Acestea au în vedere o activitate laborioasă în ceea ce priveşte constituirea documentaţiei, astfel încât să poată îndeplini condiţiile impuse de noi. Cine va câştiga licitaţia va trebui să ofere condiţii şi garanţii că va putea spăla zilnic 1.200 de kilograme de rufe. Este vorba de un acord-cadru ce se va încheia pe patru ani. Va fi făcut pentru toate unităţile medicale aparţinătoare spitalului judeţean: cea de la Pasarelă, 700 şi Tudor Vladimirescu. Deci sunt în total trei locaţii şi nu toate în aceeaşi zonă. Valoarea contractului este de 3,9 milioane de lei, fără TVA“, a declarat Ion Tomulescu, şeful Serviciului achiziţii din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII