15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMamă cu drepturile părinteşti suspendate

Mamă cu drepturile părinteşti suspendate

Ana Jipa, mama care şi-a abandonat cele trei copile duminică, lăsându-le singure într-o casă dărăpănată, în apropierea unei păduri, a fost suspendată din drepturile părinteşti.

Cele trei fete şi-au reîntâlnit marţi după-amiază mama, care le-a vizitat la centrul unde au fost internate în regim de urgenţă. Femeia şi-a petrecut noaptea alături de copile şi a fost sfătuită de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj să se adreseze Primăriei Dăneşti pentru a primi ajutor. „Femeia are nevoie de ajutor pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile pe care le are acasă. Ca să aibă şansa ca fetele să locuiască acolo, cu ea, trebuie să poată avea grijă de ele. Sperăm să primească ajutor de la primărie.
 Între timp, fetele rămân internate în Centrul de plasament în regim de urgenţă din Târgu Jiu, iar mamei i-au fost suspendate drepturile părinteşti. Mama ne-a informat despre toate rudele până la gradul IV, rude pe care noi le vom contacta pentru a vedea dacă pot să aibă grijă de fete. Vom căuta cea mai bună soluţie pentru fete, pentru ca ele să crească în condiţii bune“, a spus Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj. Aceasta a explicat că suspendarea drepturilor părinteşti ale Anei Jipa a venit ca urmare a faptului că fetele au fost preluate în regim de urgenţă, aceasta părăsindu-le.

Rămân la centrul de plasament

Ninela Gruia a mai precizat că nici mama, nici fetele nu aveau cum să fie internate la Centrul Maternal: „Vârsta fetelor e prea mare pentru a putea fi internate la Centrul Maternal. Este adevărat că mama a solicitat să fie internată acolo. Noi am primit solicitarea dumneaei abia luni şi urma să le internăm la Centrul de protecţie a victimelor. Dar apoi mama a plecat de lângă fete, iar noi le-am preluat în regim de urgenţă. În prezent, drepturile părinteşti au fost delegate directoarei centrului de plasament. Fetele sunt bine, sănătoase. Vor rămâne aici. Le-am adus în centrul de primire în regim de urgenţă, trebuie să le asigurăm o măsură de protecţie şi bineînţeles trebuie să vedem ce facem cu şcoala, deoarece toate cele trei fetiţe sunt eleve. Se va face o anchetă şi vom vedea la ce concluzii ajungem. Ar fi trebuit ca autorităţile din sat să ne fi anunţat mai devreme situaţia lor“, a spus Constantin Preoteasa, directorul general al DGASPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU