19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConstantin Vladu, invitat la discuţii de CAS Olt

Constantin Vladu, invitat la discuţii de CAS Olt

După ce managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a dezvăluit marţi în faţa reprezentanţilor mass-media problemele cu care se confruntă unitatea pe care o conduce, acesta a fost invitat ieri la discuţii de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Olt.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Constantin Nicu Vladu (foto), a fost chemat ieri la discuţii de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt.
Vladu a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul din Slatina se confruntă cu mai multe probleme, că mai are de încasat 15.200.000 de lei pentru serviciile efectuate în ultimele luni ale anului trecut de la Casă, că banii oferiţi de aceasta din urmă, prin acte adiţionale pentru primul trimestru al anului în curs, sunt mult mai puţini faţă de media serviciilor medicale prestate de unitatea spitalicească, motiv pentru care refuză parafarea documentelor şi că, din acestă cauză, angajaţii spitalului nu şi-au mai primit lefurile luna aceasta.
„După conferinţa de presă pe care am susţinut-o marţi, am anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că vom veni din nou la Comisia de mediere pentru că nu ne înţelegem. Trebuia să primesc răspuns astăzi (ieri – n.r.) de la Casa Naţională cu data la care urma să ne prezentăm pentru mediere. Nu am primit încă acest răspuns. Am fost invitat, în schimb, la discuţii la Casa de Asigurări de Sănătate Olt. Probabil Casa Naţională o fi gândit să rezolvăm problema pe plan local…“, a declarat Vladu.
Florin Ciocan, directorul CAS Olt, a confirmat faptul că l-a invitat la discuţii pe managerul spitalului. „Este adevărat că i-am chemat la discuţii. De fapt, această discuţie este un procedeu preliminar al medierii. Dacă nu ne înţelegem acum, vom ajunge la Comisia de mediere. Astăzi vom discuta despre actul adiţional pentru prelungirea contractului aferent primelor trei luni din acest an. Banii sunt aceiaşi (câte 5.100.000 lei/ lunar – n.r.)“, a declarat Ciocan.
Spitalul din oraşul reşedinţă de judeţ face servicii medicale de 8.000.000 de lei pe lună, ceea ce înseamnă 4.800 de internări continue, 2.000 de internări de zi şi 18.000 de consultaţii în ambulatoriul de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS