12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj15.000 de pacienţi şi şapte medici, în casă nouă

15.000 de pacienţi şi şapte medici, în casă nouă

Singurul centru medical care deserveşte peste 15.000 de locuitori din trei cartiere mărginaşe ale Craiovei – Lascăr Catargiu, Mofleni şi Faţa Luncii – a fost inaugurat ieri, după ce a fost modernizat. Clădirea a fost reabilitată cu 967.683 de lei, un proiect al Consiliul Judeţean Dolj, aici urmând să-şi desfăşoare activitatea şapte cabinete medicale de familie. Ridicat în perioada anilor ‘60 în cartierul Lascăr Catargiu pentru a funcţiona aici un dispensar, imobilul devenise o ruină, impropriu derulării activităţilor medicale.
Proiectul a demarat în urmă cu trei luni şi jumătate, iar ieri medicilor le-au fost înmânate cheile de la cabinetele medicale de către preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
„Noua locaţie a fost modernizată şi dotată după cele mai înalte standarde. După Centrul Medical de pe Calea Bucureşti şi cel din Brazdă, este cea de-a treia locaţie sanitară în care investim, pentru ca locuitorii din zonă să poată beneficia de un act medical aşa cum se cuvine“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.
Autorităţile judeţene le-au promis localnicilor, veniţi alături de cadrele medicale să vadă cum arată în haină nouă cabinetele medicale, că în viitorul apropiat se va construi aici şi o policlinică.
„În vecinătate intenţionăm să ridicăm şi o policlinică. S-a făcut deja studiul de fezabilitate, urmând să demarăm şi proiectul, în funcţie de fonduri. Este o iniţiativă benefică, tot în folosul oamenilor, care îşi pot continua investigaţiile medicale, după ce au mers la medicul de familie, fără a mai fi puşi pe drumuri“, a precizat Ion Prioteasa. Cele mai mulţumite de această realizare au fost cadrele medicale, care ajunseseră să-şi desfăşoare activitatea în condiţii precare.
„Este schimbat. Utilităţile au fost refăcute în întregime, ambientul a fost radical transformat, începând de la curtea interioară, cu amenajarea spaţiilor verzi, până la ultima încăpere a imobilului“, a spus medicul Aurora Bârţan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII