19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de părinţi au petrecut noaptea la colegiu pentru a-şi înscrie copiii la şcoală

Zeci de părinţi au petrecut noaptea la colegiu pentru a-şi înscrie copiii la şcoală

Aproximativ 60 de părinţi s-au adunat încă de marţi seară în curtea Colegiului Naţional „Spiru Haret“ (CNSH) din Târgu Jiu şi au petrecut întreaga noapte în amfiteatrul unităţii de învăţământ de teamă că nu-şi vor mai putea înscrie copiii în clasa I.

Aproximativ 60 de părinţi, dornici să prindă un loc în clasa I pentru copiii lor, au aşteptat o noapte întreagă în amfiteatrul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu. Iniţial, părinţii se adunaseră în curtea liceului, dar, după ce au discutat cu profesorul Gheorghe Gorun, directorul CNSH, aceştia au primit aprobarea de a-şi petrece noaptea în amfiteatrul unităţii şcolare.
Cei 57 de părinţi au întocmit şi o listă pentru a fi siguri că vor prinde un loc pentru copiii lor. Pentru anul şcolar viitor, la CNSH sunt disponibile doar 50 de locuri în clasa I, puţine, comparativ cu cererea. Ieri-dimineaţă, părinţii şi-au depus cererile de înscriere ale viitorilor şcolari. „La Colegiul Naţional «Spiru Haret» funcţionează doar două clase din fiecare an de studiu. Pentru clasa I nu sunt disponibile decât 50 de locuri, dar solicitările sunt mult mai mari. Miercuri dimineaţă (ieri – n.r.) încep înscrierile“, a afirmat Gheorghe Gorun, directorul CNSH din Târgu Jiu.

Înscrieri după listă

După o noapte de veghe, părinţii au respectat ordinea de pe lista întocmită şi au depus dosarele copiilor. Majoritatea părinţilor au ales CNSH datorită faptului că se află aproape de locuinţe, copiii putând veni singuri la şcoală. „Am stat treaz toată noaptea şi acum respectăm lista. Sunt 50 de locuri şi ceva mai mulţi părinţi. Unii elevi vor rămâne neînscrişi. Am ales această şcoală pentru că e aproape de locuinţele noastre“, a spus unul dintre părinţi. „Am început înscrierile pe 12 ianuarie, aşa cum a hotărât Consiliul de Administraţie. Înscrierile s-au făcut în ordinea stabilită de părinţi. Până la toamnă or să mai vină alte 40 sau 50 de persoane să solicite înscrierea. Nu putem onora toate solicitările, pentru că noi nu avem decât 50 de locuri. În ultimii ani, la noi în şcoală, locurile pentru clasa I se ocupă din primele două ore. În perioada trecută a fost aceeaşi situaţie, numai că părinţii nu veneau de seara dinaintea înscrierilor, ci dimineaţa la orele 3 sau 4“, a declarat Gheorghe Gorun, directorul CNSH.

Suplimentarea numărului de clase

Directorul Gorun a mai spus că nu poate suplimenta numărul claselor pentru că nu are spaţiile necesare. La alt colegiu important din municipiu, înscrierile în clasa I au avut loc din toamnă. „La noi înscrierile s-au făcut de astă-toamnă. Depăşiserăm numărul pentru două clase şi am solicitat suplimentarea cu încă una. Am rezolvat această problemă, dar nu au fost înregistrate situaţii deosebite. Este normal ca aceste şcoli să fie solicitate, părinţii mizând pe ideea că elevii pot rămâne în cadrul colegiului până în clasa a XII-a, dar în Târgu Jiu sunt multe alte şcoli foarte bune“, a declarat Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS