20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtocol de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta

Protocol de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta

Liderii PNL şi PC, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, au semnat ieri protocolul de constituire a Alianţei de Centru-Dreapta, după validarea de către forurile politice ale celor două partide a noii construcţii politice. Ludovic Orban, C.P. Tăriceanu şi Adriana Săftoiu au votat împotriva Alianţei cu PC, iar Dan Motreanu s-a abţinut.
Reprezentanţii PNL şi PC nu au reuşit să înregistreze Alianţa de Centru-Dreapta la tribunal, deoarece au ajuns după încheierea programului, după ora 14.00.
Cel mai probabil, liberalii şi conservatorii vor face un nou drum astăzi pentru a depune actele.
PNL şi PC vor participa la alegerile parlamentare cu candidaţi comuni, dar candidaţii vor fi astfel aleşi încât conservatorii să aibă cel puţin 12 colegii eligibile la Cameră şi nouă la Senat.
Alianţa dintre PNL şi PC este „compromiţătoare“ pentru liberali şi arată ca un fel de „anus contra naturii“, a declarat pentru HotNews.ro Marius Oprea, membru marcant în PNL: „Plastic vorbind, e o operaţie pe care nu o văd necesară. Adică, nu cred că PNL-ul era chiar atât de bolnav încât să facă un fel de anus contra naturii, pentru că această alianţă cam aşa arată“.
Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat ieri pentru NewsIn că se află în vacanţă şi nu ştie despre formarea Alianţei de Centru-Dreapta, refuzând să facă un comentariu politic pe acest subiect. „Sunt în vacanţă şi nu ştiu nimic de chestiile astea“, a explicat Patriciu, argumentând că nu comentează semnarea protocolului între PNL şi PC pentru formarea ACD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII