23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorii au început urmărirea penală pe numele lui C.V. Tudor

Procurorii au început urmărirea penală pe numele lui C.V. Tudor

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală pe numele preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în dosarul privind evacuarea sediului partidului, a declarat ieri avocata Mariana Ştefan.
Pe de altă parte, vicepreşedintele PRM Marius Marinescu, audiat ieri în calitate de martor în dosar, a precizat, la plecarea de la Parchetul General, că liderul partidului se va prezenta astăzi la Parchet, pentru a fi la rândul său audiat.
Vicepreşedintele PRM Marius Marinescu s-a prezentat ieri-dimineaţă la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul deschis pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti pe numele lui Corneliu Vadim Tudor, în legătură cu evacuarea sediului partidului. Tot ieri este aşteptat pentru audieri şi Codrin Ştefănescu. Marius Marinescu a precizat, la plecarea de la Parchetul General, că liderul partidului, C.V. Tudor, se va prezenta astăzi la Parchet, pentru a fi la rândul său audiat.
„Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au sesizat din oficiu, azi, 5 ianuarie 2011, în cazul privind evacuarea Partidului România Mare din sediul din strada Emile Zola nr. 2, sector 1, Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti de către Corneliu Vadim Tudor“, informează reprezentanţii Parchetului.
Procurorii s-au sesizat din oficiu în urma studierii celor 14 rapoarte întocmite de poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie, prezenţi la acţiunea de evacuare demarată marţi de către executorul judecătoresc îndrituit a pune în executare ordonanţa preşedinţială de evacuare. Rapoartele au fost înaintate Ministerului Public de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
„Din conţinutul rapoartelor a rezultat faptul că pe parcursul derulării procedurii de punere în executare a hotărârii sus-menţionate, numitul Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar, preşedintele Partidului România Mare, a ameninţat în mod direct executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti, a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti“, mai spun reprezentanţii Parchetului General. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII