13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmbulzeală la CAS Mehedinţi

Îmbulzeală la CAS Mehedinţi

Oamenii s-au îmbulzit ieri încă de la primele ore ale dimineţii la Casa de Asigurări de Sănătate din Mehedinţi, după ce au aflat că noua lege a Codului Fiscal îi obligă să îşi plătească datoriile pe ultimii cinci ani către sănătate.
„Nu mi se pare normal să ne oblige să plătim de acum cinci ani. De ce nu ne pun să plătim din 2006 sau din 2007? Asta este jecmăneală pe faţă, nu mai ştiu cum să ne ia şi ultimii bani! De exemplu, eu, de la 270 de lei, cât aveam de plătit, acum, cu majorări, am 800 de lei. Păi de unde să am eu banii ăştia să îi dau pe toţi odată?“, a spus unul dintre asiguraţii care aşteptau la un ghişeu.

Cei care nu plătesc vor fi executaţi silit

În judeţul Mehedinţi, CAS are de recuperat de la asiguraţi aproape şase milioane de lei, bani care ar trebui să fie destinaţi Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin şi altor servicii medicale pentru o lună întreagă.
„Noi ştim că este o problemă pentru asiguraţi, dar nu facem decât să punem în aplicare Legea Codului Fiscal, care îi obligă pe oameni să îşi plătească asigurările din ultimii cinci ani. Suma pe care trebuie să o recuperăm este de 5,8 milioane de lei şi aceşti bani ar putea acoperi o parte din cheltuielile Spitalului Judeţean şi ale încă unui spital, de exemplu cel de la Baia de Aramă. Noi le mulţumim celor care îşi respectă îndatoririle şi îi rugăm pe cei care nu au plătit să facă un efort şi să achite pentru că repercusiunile pot fi destul de grave. Se vor pune popriri pe conturi, pe salarii, pe pensii şi se va ajunge chiar la executare silită“, a declarat Doina Borugă, director la CAS Mehedinţi.
Sumele pe care mehedinţenii trebuie să le plătească pe ultimii cinci ani sunt foarte mari, iar unii dintre ei spun că nici în zece ani nu vor reuşi să le achite. Legea prevede însă că toţi cei care nu îşi vor achita datoriile vor fi executaţi silit şi le vor fi blocate conturile şi chiar pensiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII