18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPărinţii elevilor de la Şcoala nr. 7 vor comasarea cu Liceul Auto

Părinţii elevilor de la Şcoala nr. 7 vor comasarea cu Liceul Auto

Câţiva din părinţii elevilor de la Şcoala Generală nr. 7 din Târgu Jiu şi-au manifestat dorinţa ca unitatea şcolară să fie comasată cu Liceul Auto.

Şcoala Generală nr. 7 din Vădeni, cartier al municipiului Târgu Jiu, este în prezent comasată cu Şcoala nr. 2 din Târgu Jiu, de întreaga activitate răspunzând directoarea Maria Dondera. Daniel Peciuc este unul dintre părinţii nemulţumiţi de situaţia în care se află unitatea şcolară. În prima zi a acestui an şcolar, Daniel Peciuc, alături de alţi părinţi, a organizat o acţiune de protest în curtea unităţii şcolare. Părinţii nu vor ca elevii să fie nevoiţi să facă naveta la noua şcoală şi nu au încredere în autorităţi, care le-au dat asigurări că nu se va ajunge la acest lucru. „Am depus o cerere scrisă la domnul primar, prin care solicităm ca şcoala să fie comasată cu Liceul Auto şi cu grădiniţa de la noi din Vădeni. Dumnealui a spus că este o idee bună şi că nu s-au gândit până acum la această variantă. Nu mi-a spus când îmi va da un răspuns, dar mi-a promis că va discuta aceste lucruri în şedinţa de consiliu. Nu văd de ce nu s-au gândit de la început la această variantă“, a declarat Daniel Peciuc.

Comasarea este bătută-n cuie

Daniel Peciuc se declară nemulţumit de comportamentul inspectorului şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, în biroul căruia a fost în audienţă. „Nu am întâlnit un astfel de comportament. Mi-a spus că totul se va întâmpla aşa cum vrea el, nu cum vrem noi. Aproape că m-a scos din birou şi nu este prima dată când o face“, a spus Daniel Peciuc, părintele unui elev în clasa a II-a. „Nu prea avem pentru ce să stăm de vorbă legat de acest subiect. Este unul închis şi atâta vreme cât nu părinţii stabilesc reţeaua şcolară, nu văd de ce se tot insistă. Copiii dumnealor învaţă acolo, au aceiaşi profesori, nu fac naveta. Ce mai vor acum? În ceea ce-l priveşte de domnul Peciuc, acesta are atât de puţine lucruri în comun cu şcoala, în general vorbind, încât nu are sens să discutăm“, a opinat Mitescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS