5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcare privată în curtea Ambulanţei

Parcare privată în curtea Ambulanţei

În curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt s-ar putea construi, în scurt timp, o parcare privată, cu plată. Fiul proprietarei terenului care a câştigat în instanţă, anul trecut, o parte din curtea Ambulanţei vrea să amenajeze acolo o parcare.

În curând, terenul pe care erau parcate maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar putea transforma într-o parcare cu plată. Cătălin Ţenea, fiul proprietarei care a dobândit, în 2009, 1.318 mp de teren situat în curtea Ambulanţei, intenţionează să amenajeze acolo o parcare privată cu plată. Cu toate că familia Ţenea a solicitat SJA eliberarea terenului cu pricina de imobilul – un garaj care adăposteşte o parte dintre ambulanţe – şi gardul împrejmuitor, nici până în prezent nu a fost făcut acest lucru. Cătălin Ţenea susţine că are planuri cu acest teren şi consideră că Serviciul de Ambulanţă îi pune beţe în roate în proiectul pe care îl are cu terenul respectiv.
Acesta spune că are în plan să construiască pe terenul din curtea Ambulanţei o parcare privată cu plată, dar că nu poate să demareze lucrările pentru că instituţia nu mută gardul împrejmuitor şi nici nu demolează garajul care adăposteşte mai multe salvări. „Intenţionez de foarte mult timp să construiesc această parcare privată cu plată, însă din cauza dezinteresului de care a dat dovadă Ambulanţa nu putem avansa cu acest proiect“, a explicat fiul proprietarei.
Potrivit acestuia, parcarea va avea sistem de iluminat propriu şi pază. În cazul în care proiectul parcării private cu plată se va finaliza, cei care vor dori să parcheze acolo va trebui să scoată din buzunar câte 50 lei/lună pentru maşinile mici şi 70 de lei/lună pentru dube, microbuze sau jeep-uri.

Şi ambulanţele ar putea parca acolo

Potrivit fiului proprietarei, şi ambulanţele de la SJA Olt ar putea staţiona în parcarea ce urmează a se construi, susţine acesta. „Am luat în calcul şi această variantă. Ambulanţele ar putea fi ţinute în parcarea pe care o vom construi, contra cost“, a mai adăugat el.
Managerul de la Serviciul de Ambulanţă Olt, Laurenţiu Moisiu, a aflat din presă despre proiectul familiei Ţenea. „Nu ştiu nimic despre acest proiect. Terenul îl vom elibera în perioada imediat următoare. Consiliul judeţean a aprobat, recent, o hotărâre prin care s-a stabilit scoaterea din utilitatea publică a terenului respectiv. Acum urmează procedurile de licitare, pentru că o firmă trebuie să demoleze garajul şi gardul împrejmuitor“, a declarat Moisiu.
Anul trecut, Consiliul Judeţean (CJ) Olt a scos, în baza unei hotărâri judecătoreşti, din administrarea domeniului public al judeţului, suprafaţa cu pricina şi a restituit-o foştilor proprietari, familia Ţenea. Ulterior, pe 18 decembrie 2009, aceştia au transmis atât CJ Olt, cât şi Serviciului de Ambulanţă oferta de vânzare pentru terenul redobândit, dar şi o ofertă pentru închiriere. Pentru că nu s-au înţeles, familia Ţenea a demarat proiectul pentru construirea unei parcări.
Cu toate că atât fostul director, Adrian Popa, dar şi managerul, Laurenţiu Moisiu, au solicitat CJ Olt achiziţionarea terenului cu pricina, pentru că Ambulanţa avea la rândul ei un proiect pentru înfiinţarea de garaje pentru ambulanţe, contractul nu a putut fi încheiat din cauza preţului prea mare pretins de proprietari, susţin reprezentanţi ai CJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU