14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmericanul care a accidentat mortal doi gorjeni a fost eliberat

Americanul care a accidentat mortal doi gorjeni a fost eliberat

Alex Dolson, americanul care a accidentat mortal doi gorjeni, a fost eliberat din arestul preventiv. Dolson a cerut eliberarea sub control judiciar, iar magistraţii Tribunalului Gorj i-au admis cererea.
„Pe timpul eliberării provizorii, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească teritoriul României; să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la Poliţia Petroşani, desemnată cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit, ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să nu conducă nici un vehicul; să nu comunice, direct sau indirect, cu martorii Feregă Nicolae, Feregă Sergiu, Croitoru Constantin-Cătălin, Jugravu Iulian, Geamănu Claudia, Drăghici Ion şi Văduva Ion. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua măsura arestării preventive“, scrie în decizia instanţei de judecată.
Pe 4 august, Dolson, care se afla la volanul unei maşini de teren, a intrat în coliziune cu o căruţă, două persoane decedând în urma accidentului rutier. „Autoturismul a fost condus de inculpat pe DE 79, în direcţia Filiaşi, cu o viteză peste limita legală, după ce inculpatul consumase băuturi alcoolice şi pe o ploaie torenţială, iar după parcurgerea a circa doi kilometri a lovit în partea din spate o căruţă tractată de un cal, care circula în acelaşi sens, pe partea dreaptă, şi în care se aflau două persoane. Impactul a fost atât de puternic, încât cele două persoane au decedat pe loc, atelajul a fost distrus în întregime, iar calul – ucis. Alex Dolson a susţinut că nu el s-a aflat la volanul autoturismului implicat în accidentul de circulaţie. Expertiza tehnică auto efectuată în cauză a concluzionat că autoturismul condus de inculpat avea în momentul impactului o viteză de 90-115 km/h“, se spune în rechizitoriul Parchetului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII