30.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţinut pentru droguri

Reţinut pentru droguri

Deşi consumul de plante etnobotanice este interzis şi este considerat o infracţiune, tinerii găsesc diferite metode de a procura substanţele care pentru câteva minute îi rup de realitate. 87 de plicuri cu substanţe halucinogene au fost descoperite în Mehedinţi la bucureştean de 23 de ani.
Tânărul din Bucureşti era angajat fără forme legale la o societate comercială din Severin care se ocupa cu transportul şi deţinerea de droguri. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au acţionat în Drobeta Turnu Severin, pe linia identificării grupărilor infracţionale. Oamenii legii l-au depistat pe E.C., de 23 de ani, din Bucureşti, care transporta 87 de pliculeţe cu plante măcinate, susceptibile a fi plante etnobotanice“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi. Văzându-se încolţit de poliţişti, bucureşteanul a încercat să fugă.
„La vederea echipajului de poliţie, tânărul a devenit agresiv şi a încercat să fugă, dar l-am imobilizat şi l-am încătuşat ca să îl putem duce la postul de poliţie pentru declaraţii“, a spus un lucrător DPIR Mehedinţi.
Întreaga cantitate de plante etnobotanice va fi trimisă la un laborator, iar în funcţie de rezultat va continua şi ancheta. Cazul a fost înaintat către procurori, cu tânărul în stare de libertate. „În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport de droguri de mare risc. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi, cu tânărul în stare de libertate. Bunurile urmează să fie trimise la laborator, în vederea expertizării, iar în funcţie de rezultat se va propune soluţia legală. Societatea la care tânărul era angajat fără forme legale a fost sancţionată cu amendă contravenţională de peste 13.000 de lei“, a adăugat Nicolae Lohon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS