22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoliu pe şoselele

Doliu pe şoselele

Sfârşit de săptămână însângerat pe şoselele din judeţul Olt. Trei persoane au decedat, iar mai multe au suferit diverse leziuni, pentru care a fost necesară transportarea la unităţile sanitare.

Primul accident rutier grav a avut loc sâmbătă, 25 septembrie, în jurul orei 21.00, pe DJ 643, pe raza comunei Călui. Nicolae Gherghe, de 51 de ani, din comuna Iancu Jianu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a adaptat viteza de deplasare şi într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de doi pomi aflaţi pe marginea drumului, după care maşina condusă de acesta a lovit un gard din beton. El a fost transportat la Spitalul din Balş, unde a decedat.

Au murit în timp ce se întorceau de la o nuntă

Al doilea accident mortal s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 septembrie, pe DN 64, pe raza localităţii Brâncoveni, satul Văleni. Evenimentul s-a produs în jurul orei 4.30.
Gabriel Şerban Năstase, de 26 de ani, şi prietenul acestuia, Aurel Chiriţă, de 24 de ani, ambii din comuna Brâncoveni, se aflau într-o maşină şi intenţionau să ajungă acasă. Potrivit primarului din Brâncoveni, Constantin Gavrilă, tinerii se întorceau de la o nuntă din localitatea Osica de Sus.
În timp ce conducea autoturismul proprietate personală, Gabriel Şerban Năstase nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul volanului, moment în care maşina a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un copac. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa ambii ocupanţi ai autoturismului.
Poliţiştii au deschis două anchete. „În ambele cazuri au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţuluin Olt.

Accidente cu victime

În aceeaşi noapte, pe raza comunei Sprâncenata, conducătorul auto Vasile R., de 31 de ani, din comuna Ştefăneşti, judeţul Argeş, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, a intrat într-o grămadă de piatră aflată pe partea carosabilă, nesemnalizată, a pierdut controlul volanului şi a părăsit carosabilul, răsturnându-se. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pasagerei în autoturism, Simona E., de 32 de ani, din comuna Ştefăneşti, judeţul Argeş, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde a rămas sub supraveghere medicală. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Potrivit poliţiştilor, au mai necesitat internarea la SJU Slatina Mihaela P., de 21 de ani, şi Florina C., de 20 de ani, ambele din Slatina, după ce maşina în care se aflau a fost implicată vineri într-un accident pe raza localităţii Pleşoiu.
De asemenea, tot vineri, pe DN 65, pe raza comunei Bobiceşti, Enrico C., de 58 de ani, din Balş, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers şi a fost acroşat de alt autovehicul. Din accident a rezultat rănirea lui Enrico C.. Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Balş, după care a fost transferat pentru investigaţii la Spitalul de Urgenţă din Craiova.
Potrivit poliţiştilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe DN 64, în comuna Grădinari, Adrian I., de 26 de ani, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul, proprietatea tatălui său, din direcţia Pleşoiu – Grădinari, pe fondul oboselii, a părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu un imobil. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto şi a pasagerei din dreapta acestuia, Raluca M., de 26 de ani, din Roman, judeţul Neamţ, ambii fiind transportaţi şi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În toate cazurile au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII