17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNici un copil din Gorj nu a fost abandonat în maternitate

Nici un copil din Gorj nu a fost abandonat în maternitate

În anul 2010, nici un nou-născut nu a fost abandonat în maternitate, potrivit Comisiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Numărul cazurilor de copii supuşi riscului de abandon şi care sunt monitorizaţi este de 12.

În primul semestru al anului 2010, nici un copil nu a fost abandonat, potrivit concluziilor Comisiei pentru Protecţia Copilului Gorj din cadrul consiliului judeţean. Măsurile privind prevenirea abandonului copilului de către familie includ în primul rând intervenţiile în comunităţile cu risc mai mare de părăsire a micuţilor. S-a continuat monitorizarea a 11 copii supuşi riscului de abandon în anul 2009, dintre acestea fiind închise trei cazuri. Potrivit specialiştilor, comparativ cu anul 2009, numărul de cazuri cu risc de abandon este mai mare. Aceste cazuri vor fi atent monitorizate şi se va avea în vedere, potrivit reprezentanţilor CJ Gorj, înfiinţarea în comune a grădiniţelor cu program prelungit şi a centrelor de tip „şcoală după şcoală“.

Asociaţiile luxemburgheze, de mare ajutor

În cursul primului semestru al acestui an a continuat programul de prevenire a abandonului, program derulat în parteneriat cu două asociaţii luxemburgheze. „Asociaţia «Nos enfants d’ailleurs» a acordat ajutoare materiale şi sprijin financiar în valoare lunară de 2.050 de lei unui număr de 30 de copii. Cealaltă asociaţie a susţinut lunar cu suma totală de 2.600 de lei un număr de 24 de copii. De asemenea, Asociaţia «Inimi de gorjeni» a sprijinit cu suma totală de 6.122 de lei zece familii din Gorj. Trebuie amintit şi sprijinul financiar acordat unei familii din comuna Scoarţa, căreia i s-a construit o casă. Prin implementarea tuturor activităţilor specifice, s-a reuşit ca în acest semestru să se obţină scăderea numărului de copii abandonaţi şi de nou-născuţi cu risc de abandon“, a declarat Zoica Zamfirescu, preşedinta Comisiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU