14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFura transformatoarele lifturilor

Fura transformatoarele lifturilor

Un craiovean de 26 de ani a fost arestat preventiv ieri, după ce poliţiştii au stabilit că a furat 19 transformatoare ale lifturilor din mai multe blocuri de locuinţe, punând în pericol viaţa locatarilor.
Potrivit poliţiştilor doljeni, în ultimul timp, mai multe firme de întreţinere şi depanare a lifturilor au sesizat furtul transformatoarelor ascensoarelor montate în blocurile-turn de pe strada Calea Bucureşti din Craiova.
Poliţiştii de la Secţia 3 au început cercetările şi, după câteva săptămâni de supraveghere, au identificat autorii şi au stabilit modul de operare al acestora. Gabriel Seică, de 26 de ani, din Craiova, şi Eugen Chineş, de 48 de ani, complicele primului, acţionau numai ziua, între orele 10.00 şi 12.00. Tânărul intra în blocurile-turn, mergea până la ultimul etaj şi deschidea uşa de la casa liftului cu chei potrivite, după care oprea curentul şi scotea cele două transformatoare ale liftului. Eugen Chineş stătea de „şase“ în faţa blocului şi îl anunţa dacă era ceva în neregulă. În acest fel a reuşit să fure 19 transformatoare, pe care ulterior le demonta, scotea sârma de cupru din ele şi o vindea. Potrivit poliţiştilor doljeni, prejudiciul material nu este foarte mare, pentru că un transformator costă aproximativ 500 de lei, însă se putea întâmpla o nenorocire dacă transformatoarele erau scoase în timp ce lifturile funcţionau.
Miercuri, poliţiştii i-au filat pe cei doi şi au reuşit să îl prindă în flagrant pe Seică în momentul în care demonta două transformatoare. Ieri, acesta a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Craiova, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Partenerul său este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII