13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtestele poliţiştilor în curtea IPJ Dolj

Protestele poliţiştilor în curtea IPJ Dolj

http:http://www.youtube.com/watch?v=ZlGl7MbTIHM
Peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj (IPJ) au protestat vineri, începând cu ora 11.00, în curtea instituţiei, împotriva deciziei guvernului de a le reduce salariile cu 25%. Miercuri, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a anunţat declanşarea protestelor faţă de măsurile impuse de guvern pe 20 septembrie. În aceeaşi zi, mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Dolj, înscrişi atât în SNPPC, cât şi în ProLex Dolj, au făcut un protest spontan, strângându-se în curtea Inspectoratului.
A doua zi, joi, poliţiştii doljeni au hotărât să poarte banderole tricolore pe braţ în semn de protest, indiferent de sindicatul din care fac parte şi, timp de două ore în fiecare zi, să se strângă în curtea inspectoratului. Tot joi, mai mulţi poliţişti din cadrul Poliţiei Băileşti au protestat şi ei, refuzând să susţină o testare la care fuseseră chemaţi din timpul liber.
Oamenii legii şi-au respectat promisiunea şi vineri, cu puţin înainte de ora 11.00, au început să se strângă în curtea IPJ Dolj. Potrivit liderilor celor două sindicate, SNPPC Dolj şi ProLex Dolj, cei peste 100 de poliţişti care au participat la protest se aflau în timpul liber, fie că purtau uniforme sau nu.
După ce s-au adunat, poliţiştii doljeni l-au sunat pe prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, şi i-au cerut să vină la IPJ Dolj pentru a-i prezenta nemulţumirile lor. Demersul oamenilor legii nu a avut succes, pentru că prefectul le-a comunicat în telefon că „mitingul“ organizat de ei este ilegal. Chiar dacă i-au explicat prefectului că protestul lor nu a fost organizat într-un loc public şi nu poate fi considerat miting, acesta nu a venit la IPJ Dolj. În schimb, a coborât din birou comisarul-şef Nicuşor Badea, desemnat la comanda IPJ Dolj, care i-a mai liniştit pe protestatari. Potrivit vicepreşedintelui SNPPC Dolj, Gioni Bălan, următoarea mişcare de protest a poliţiştilor doljeni va fi organizată luni, începând cu ora 16.00, în zona Prefecturii Dolj. La protestul de luni vor participa atât poliţişti din SNPPC şi ProLex, cât şi reprezentanţi ai Cartel Alfa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII