19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul de Gorj ar dori să vină călare la serviciu

Prefectul de Gorj ar dori să vină călare la serviciu

Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, ar vrea să renunţe la autoturism în favoarea mersului călare pe un cal sau o bicicletă. Liviu Andrei a declarat ieri, în prima zi a manifestărilor ocazionate de „Săptămâna Mobilităţii“ că ar renunţa cu mare drag la maşină şi ar veni la serviciu călare pe un cal sau utilizând o bicicletă. Din păcate, slujba sa nu îi permite să utilizeze aceste mijloace de transport.
„Mi-ar plăcea să nu fiu nevoit să vin cu maşina la serviciu. Aş alege oricând bicicleta sau un cal. Nu ar fi frumos să vin călare la muncă? Nu am mai polua atât aerul şi mediul dacă am mai renunţa la mersul cu maşina“, a declarat Liviu Andrei. Săptămâna Mobilităţii Europene a debutat în Târgu Jiu cu un marş al bicicliştilor, ce s-a desfăşurat pe traseul SC Rostramo – bulevardul Ecaterina Teodoroiu – strada Vulcan – Parcul Debarcader – strada Vasile Alecsandri – b-dul Constantin Brâncuşi – Piaţa Prefecturii şi la care s-au înscris aproximativ 50 de participanţi, elevi şi angajaţi ai instituţiilor publice. În Piaţa Prefecturii i-au aşteptat alţi 40 de elevi şi copii de grădiniţă, pe role sau cu bicicletele.
„Noi vrem pistă pentru biciclete ca să avem pe unde să ne plimbăm. Ar trebui ca oamenii mari să ne ajute“, a spus Cristi, un elev în clasa a IV-a.
Prefectul Liviu Andrei şi primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, au venit în mijlocul participanţilor şi le-au promis că vor susţine amenajarea pe insula de pe Jiu a unor piste de agrement pentru role şi biciclete. Săptămâna Mobilităţii Europene va continua cu manifestări similare în oraşul Ţicleni şi Bumbeşti Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII