15.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Scurte ştiri

Educaţie civică prin artă stradală în India

India se află în prezent în plin proces de schimbare şi se urbanizează din ce în ce mai mult, iar oraşul în care modificările sunt cel mai pronunţate pare a fi Bangalore. Potrivit site-ului zigonet.com, autorităţile din Bangalore au decis să pună accent pe curăţenie, aşa că într-o încercare de a transforma oraşul într-un loc agreabil şi curat au apelat la serviciile a peste 150 de artişti plastici. Îndatorirea acestora este să dea viaţă zidurilor şi străzilor prin intermediul picturilor, care sunt executate ţinând cont de tema generală „gloria şi puterea statului“, întruchipând maharajahi, elefanţi şi tigri, peisaje, scene din trecutul glorios al ţării şi multe altele. Potrivit autorităţilor din Bangalore, această iniţiativă nu este doar estetică, ci şi pragmatică. Reprezentanţii municipalităţii speră că, văzând zidurile şi străzile curate şi frumos desenate, locuitorii oraşului se vor gândi de două ori înainte de a le degrada şi de a le murdări.

Alimentele, interzise în clădirea Curţii de Justiţie

Reprezentanţii Palatului de Justiţie din oraşul britanic High Wycombe au interzis avocaţilor, jurnaliştilor şi vizitatorilor să mănânce în incinta instituţiei, de teamă că alimentele ar putea fi folosite ca arme albe. După cum informează site-ul zigonet.com, sandvişurile, pungile de chipsuri sau sticlele de apă au fost interzise în clădirea Palatului de Justiţie, din motive de securitate. Astfel, paznicii vor verifica vizitatorii în căutare de arme de foc sau albe, dar trebuie să fie vigilenţi şi să se asigure şi că nimeni nu va intra în clădire având alimente asupra sa. „Sandvişurile ar putea fi aruncate de pe scări şi ar putea răni pe cineva în cădere“, a explicat purtătorul de cuvânt al Curţii, care a precizat că decizia de interzicere a alimentelor a fost luată după ce în clădirea instituţiei s-au întâmplat astfel de incidente.

Lady Gaga, marea câştigătoare la premiile MTV

Lady Gaga a fost marea câştigătoare de la ceremonia de decernare a premiilor MTV Video Music Awards de duminică, artista plecând acasă cu opt trofee, informează site-ul contactmusic.com. Lady Gaga, celebră pentru excentricitatea ei, a fost nominalizată la 13 categorii şi a obţinut premiile pentru categoriile „Cea mai bună colaborare“, „Cel mai bun videoclip al unei artiste“, „Cel mai bun videoclip pop“, „Cel mai bun videoclip dance“, „Cea mai bună coregrafie“, „Cea mai bună regie de videoclip“, „Cea mai bună editare“, dar şi mult râvnitul trofeu pentru „Cel mai bun videoclip al anului“ – pentru piesa „Bad Romance“. Pe lista câştigătorilor de la MTV Video Music Awards s-au mai regăsit Eminem, tânărul Justin Bieber, Jay-Z şi Alicia Keys.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS