19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru trafic de influenţă

Arestat pentru trafic de influenţă

Un om de afaceri din Râmnicu Vâlcea este cercetat pentru trafic de influenţă. Tribunalul Olt a acceptat ieri propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a inculpatului.

Cosmin Vătafu, de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost reţinut duminică de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, pe o perioadă de 24 de ore, sub învinuirea de trafic de influenţă, după ce a pretins şi primit 4.500 de euro. Suma a fost încasată pentru a interveni pe lângă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în favoarea unei candidate la examenul de titularizare ca profesor de religie. „Pe 6 octombrie 2009, Luţu Marian, din comuna Vultureşti, a formulat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, împotriva omului de afaceri, în care arăta faptul că i-a plătit acestuia 4.500 de euro pentru a influenţa rezultatul examenului de titularizare a soţiei lui, Luţu Filoftea, pe postul de profesor. Femeia nu a promovat examenul în cauză, iar soţul a încercat să recupereze banii oferiţi lui Cosmin Vătafu, care a refuzat să-i înapoieze“, a declarat procurorul Eugen Iacobescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
În baza denunţului, au fost administrate probe. Duminică, ofiţerii DGA – Olt, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au efectuat o percheziţie la domiciliul inculpatului din municipiul Râmnicu Vâlcea şi au pus în aplicare mandatul de aducere la Parchet a acestuia. Tot duminică, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul a fost prezentat ieri instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. „Azi (luni – n.r.), Tribunalul Olt a acceptat propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a bărbatului din Vâlcea“, a adăugat Eugen Iacobescu.
Tot ieri, Cosmin Vătafu a făcut recurs împotriva sentinţei. Dosarul va ajunge la Curtea de Apel Craiova pentru judecare.
În acest caz va fi cercetat şi fostul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Marius Bălaşa. Potrivit lui Iacobescu, Marian Luţu le-a declarat anchetatorilor că vâlceanul i-ar fi spus că îl cunoaşte foarte bine pe Bălaşa, în acest fel convingându-l să îi dea suma de bani. Fostul inspector general urmează să fie audiat de procurori zilele acestea. Bălaşa a infirmat orice legătură a acestuia cu Cosmin Vătafu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS