19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTomograful de la Târgu Jiu a fost reparat

Tomograful de la Târgu Jiu a fost reparat

Computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost reparat şi va fi folosit începând cu această săptămână. După mai bine de patru luni, pacienţii care au nevoie de astfel de investigaţii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Spitalul din Târgu Cărbuneşti sau la unităţi medicale din Craiova sau Petroşani. Tomograful a ajuns la Târgu Jiu, prin transfer, de la Spitalul Fundeni din Bucureşti în urmă cu zece ani. Din cauza lipsei fondurilor, computerul tomograf nu a putut fi reparat. Potrivit lui Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale din Târgu Jiu, reparaţiile au costat 220.000 de lei, bani achitaţi de Consiliul Judeţean Gorj, care a preluat spitalul.
„Datorită intervenţiei financiare a Consiliului Judeţean Gorj, tomograful a fost reparat şi va fi pus în funcţiune. Nu va mai fi nevoie să trimitem pacienţii la Târgu Cărbuneşti pentru aceste investigaţii. Aveam înţelegere cu cei de la Târgu Cărbuneşti să facem acolo două tomografe pe zi. Alţi pacienţi mergeau la Petroşani. Conform înţelegerii cu firma care deţine RMN-ul, în spital avem dreptul la cinci astfel de examene medicale pe zi. Descentralizarea este bună, căci dacă nu dădea Consiliul Judeţean bani pentru repararea tomografului, nu aveam ce să facem. Bani nu sunt. Reparaţia a costat peste 220.000 de lei. Consiliul Judeţean a achitat prima tranşă, urmând să achite şi restul“, a spus Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi purtătorul de cuvânt al unităţii.
Cei mai mulţi bolnavi care au nevoie de investigaţii la tomograf sunt cei cu afecţiuni neurologice, această investigaţie fiind indispensabilă pentru aceşti pacienţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS