22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCercetaşii gorjeni strâng bani pentru Cezara

Cercetaşii gorjeni strâng bani pentru Cezara

Colegii Cezarei Mihalache, fetiţa de zece ani, elevă la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu“ Târgu Jiu, care a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică tip B, au decis să meargă în majoritatea şcolilor din oraş pentru a strânge bani pentru micuţa bolnavă.

Cezara Mihalache are doar zece ani şi este membră a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, filiala Târgu Jiu, de cinci ani. Colegii fetiţei au decis să apeleze la sensibilitatea părinţilor şi elevilor prezenţi la şcolile din municipiu în prima zi de şcoală, astfel că vor merge din unitate în unitate pentru a strânge bani.
„Am iniţiat o campanie de strângere de fonduri. Vom merge în mai toate şcolile din Târgu Jiu şi vom încerca să strângem cât mai mulţi bani pentru micuţa noastră colegă şi prietenă, Cezara. Are nevoie de o sumă foarte mare de bani. Acum este la Bucureşti, face tratament, însă nu este bine. Are nevoie de un tratament scump, iar părinţii fac tot posibilul să îşi vadă fetiţa sănătoasă. Le suntem alături şi de aceea am zis să mergem prin şcoli. Mizăm pe faptul că acum vin părinţii cu copiii la şcoală şi vor dona bani. Fiecare cât are. Orice sumă e importantă. Din afară s-a strâns prea puţin, dar continuăm. Dumnezeu o va ajuta pe Cezara. şi sperăm că şi oamenii“, a spus Miruna Răduţoiu, reprezentanta cercetaşilor gorjeni.

Povestea unui zâmbet pierdut

Părinţii Cezarei au aflat că fiica lor este bolnavă în această vară. Vestea i-a şocat. „Pe 12 august, anul acesta, am fost la un control medical, deoarece fetiţa acuza dureri de burtică, iar doamna doctor Braia a observat că este ceva în neregulă şi ne-a trimis la Clinica Fundeni pentru analize şi pentru confirmarea diagnosticului. Lucrurile nu merg foarte bine“, a povestit mama Cezarei, Eliza Mihalache. Fetiţa are nevoie de 100.000 de euro pentru o intervenţie în străinătate, după ce a fost diagnosticată cu leucemie acută. Sumele de bani pot fi depuse în contul RO29RNCB 0318079831120001, deschis la BCR, sucursala Târgu Jiu, pe numele mamei, Mihalache Eliza. Împreună o putem ajuta pe Cezara, împreună putem face ca micuţa cercetaşă să zâmbească din nou!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS