13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociaţia-fantomă

Asociaţia-fantomă

În Asociaţia de Proprietari nr. 24 din Craioviţa Nouă, unde uşa este mai tot timpul încuiată, reprezentanţii Primăriei Craiova, sesizaţi de zeci de proprietari nemulţumiţi, nu pot pătrunde nici cu poliţia.

Asociaţia nr. 24 este, de altfel, o asociaţie de top prin prisma datoriilor, dar şi pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea. Nici măcar proprietarii nu ştiu dacă există un preşedinte, un contabil, un cenzor, doar administratorul Tamara Chiriac ştie rostul încasărilor.  „La primărie s-au primit multe sesizări cu privire la această asociaţie. Inspectorii de la serviciul de profil au încercat să întreprindă controale la sediul acesteia, să vadă dacă situaţia este întocmai cu cea prezentată de locuitorii de aici. Vor să discute cu vreun reprezentant al asociaţiei, dar nu reuşesc să contacteze pe nimeni. Au apelat şi la poliţie, dar li s-a spus că au nevoie de un mandat pentru a intra în incinta asociaţiei. Nici angajaţii noştri nu înţeleg cum proprietarii tolerează această stare de fapt, deşi se plâng“, a precizat Carmen Licu, purtător de cuvânt la Primăria Craiova.
În aceeaşi situaţie se găsesc şi furnizorii, ai căror reprezentanţi, după lungi căutări, lasă facturile la vecina de la parter, doamna Coca, iar plăţile vin cu greu, tocmai de aceea asociaţia are unele dintre cele mai mari datorii din oraş către furnizorul de căldură şi apă caldă. „La Asociaţia nr. 24 este o mare problemă. Datoria către Regia de Termoficare  se ridică la 1.044.514,75 lei, iar penalităţile – la 576.188,55 lei. Am înţeles de la casieri că administratorul nu este de găsit, că lasă facturile la o vecină. Nu ştim cum se fac plăţile“, a spus Olimpia Geantă, directorul economic al RATf Craiova.

Prin vecini

Pe administratorul de la Asociaţia de Proprietari nr. 24 din Craioviţa Nouă l-am căutat şi noi, două zile consecutiv, joi şi vineri. În prima zi, o locatară din blocul 66D1, unde se găseşte sediul asociaţiei, ne-a recomandat să mergem la apartamentul 2, dacă vrem să aflăm mai multe informaţii. „Sunaţi la 2, că pe doamna Tamara nu o găsiţi. Nu prea vine ea, poate cumva după masă“, a spus locatara. La apartamentul 2 răspunde Ileana Nedea, cunoscută ca „doamna Coca“. Ea ştie programul, ea dă informaţiile, dar cum află că nu suntem pentru întreţinere, devine zgârcită în informaţii.
„Nu este nimeni la asociaţie, nu mai urcaţi. Oricum, doamna când vine se opreşte la mine. Veniţi după ora 16.00, poate o găsiţi. Numărul de telefon nu vi-l pot da“, a spus Ileana Nedea.
Nici în cea de-a doua zi administratorul Tamara Chiriac nu a fost de găsit. Uşa de la asociaţie era încuiată, iar programul de încasări – nici măcar afişat, doar o înştiinţare veche a poliţiei, lipită pe uşă, ruptă şi ea între timp. O locatară ne lămureşte: „O căutaţi degeaba, nu prea are ea program. Când vine, stă la doamna Coca, nu urcă la IV, să nu slăbească. Cine ştie de orar! Noi aici nici preşedinte nu ştiu dacă avem“.

Poliţia ştie
„O solicitare scrisă, către Secţia V Poliţie, nu s-a făcut din partea administraţiei locale. Probabil s-a discutat verbal cu poliţistul de proximitate şi s-a cerut sprijinul acestuia sau a fost o solicitare telefonică. În acest caz, nu rămâne nimic înregistrat oficial. Dar această Tamara Chiriac este o persoană care a tot avut probleme cu asociaţia, cu banii din încasări. Nu ştim de ce proprietarii tolerează acest angajat“, a afirmat subcomisarul Ion Turculeţu, de la Secţia V Poliţie, Craioviţa Nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII