14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFestivalul Ţărilor Dunărene

Festivalul Ţărilor Dunărene

Municipiul Drobeta Turnu Severin găzduieşte, timp de două zile, cea de-a doua ediţie a Festivalului Ţărilor Dunărene, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Centrul Cultural „Nichita Stănescu“, care a debutat cu parada cântecului, jocului şi portului popular din diverse zone folclorice, dar şi de peste Dunăre. La festival îşi dau concursul ansambluri din România, Serbia şi Bulgaria.
Programul este amplu, dar momentele cele mai aşteptate de severineni sunt spectacolele de mu­zică folclorică desfăşurate pe scena amplasată pe platoul de la teatru. Prezentatorul festivalului este îndrăgitul actor Sandu Pop, cunoscut de toată lumea ca „Văru’ Săndel“.
Ieri, de la ora 9.00, a avut loc primirea invitaţilor la hotelul „Parc“, iar de la ora 11.00, parada cântecului, jocului şi portului popular din zone folclorice reprezentative pre­cum: Ţara Oaşului, Banat, Oltenia, Moldova şi Ardeal.
La paradă au participat Ansamblul Pro­fesionist „Danubius“ al Cen­trului Cultural „Nichita Stă­nescu“, Ansamblul KUD din Mosna – Serbia şi Ansamblul TSVIAT din Vidin – Bulgaria. Astăzi are loc colocviul cu tema „Cultura şi tradiţia populară la răscruce“ (dezbatere şi lucrări în plen, proiecţii de filme etnologice, lansări de carte), avându-l ca moderator pe dr. Isidor Chicet.
Tot astăzi, de la ora 19.00, severinenii vor avea parte de un spectacol fol­cloric susţinut de celebrul Ansamblu „Liliac de la Po­noare“. Vor evolua pe scenă soliştii Irina Zoican, Ionuţ Tudorescu, Li­liana Bunceanu, Alina Moţi Drăghia, Ionela Toader Bă­dălan, Anica Ganţu Petric, Valeriu Sfetcu şi Luciana Vă­duva Sfetcu. Festivalul Ţărilor Dunărene se încheie la ora 23.00, cu un foc de artificii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS