16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElev de 17 ani, înjunghiat în inimă

Elev de 17 ani, înjunghiat în inimă

Un tânăr de 21 de ani din localitatea doljeană Băileşti a fost reţinut de procurori, după ce, miercuri noapte, a înjunghiat în inimă un elev de 17 ani din aceeaşi localitate şi a rănit alţi doi tineri, în urma unui scandal izbucnit într-un bar din satul Balasan.

Poliţiştii doljeni au fost anunţaţi miercuri noapte, în jurul orei 23.00, despre faptul că în faţa barului Asociaţiei Familiale Totora Marinela din satul Balasan a izbucnit un scandal în urma căruia mai multe persoane au fost înjunghiate. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţişti, care au constatat că, în barul respectiv, între mai mulţi tineri izbucnise o altercaţie, care s-a încheiat tragic pentru trei persoane: Ionuţ Miu, un elev de 17 ani, Paul Cheşnoiu, de 22 de ani, şi Cristinel Ciuciulin, de 17 ani, toţi din Băileşti. Toţi fuseseră înjunghiaţi cu un cuţit de Andrei Ştefan Bînă, de 21 de ani, din aceeaşi localitate.  
Din cercetările procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj s-a stabilit că, miercuri seară, Ştefan Bînă s-a dus la un bar din Balasan împreună cu un amic al său, Leontin Bozgan, de 18 ani, din Băileşti. După ce au băut câteva pahare, s-au luat la harţă cu trei tineri care se aflau în bar – Miu, Cheşnoiu şi Ciuciulin. Spiritele s-au încins repede şi, după o serie de înjurături, ameninţări şi îmbrâncituri, Ştefan Bînă a scos un cuţit şi l-a împlântat pe rând în cei trei tineri. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa lui Miu, care primise o lovitură de cuţit drept în inimă. Şi Cheşnoiu a ajuns la spital în stare gravă, în şoc hemoragic, pentru că lovitura de cuţit pe care a primit-o i-a atins artera femurală. Numai Ciuciulin a scăpat mai uşor, el fiind rănit la antebraţul drept. Acesta din urmă a primit îngrijiri medicale şi a fost externat.

Agresorul, reţinut de procurori

Procurorii doljeni au precizat că Bînă a fost dezarmat şi imobilizat de câteva persoane din bar, care, ulterior, au anunţat poliţia. Tânărul a fost ridicat de poliţişti şi dus la Băileşti, unde a fost audiat, ca şi toţi cei care au văzut ce s-a întâmplat. După audieri, spre dimineaţă, procurorul de caz a dispus reţinerea lui Ştefan Bînă pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe. Tânărul a fost audiat din nou ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, după care anchetatorii au decis să îl prezinte în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.
Procurora Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului, a declarat că tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, însă urmează ca în dosar să mai fie adăugat un cap de acuzare, în funcţie de zilele de spitalizare de care va avea nevoie Cheşnoiu. Pentru că acestuia i-a fost pusă viaţa în pericol, cel mai probabil Bînă va fi acuzat şi de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Pentru fapta sa, Andrei Ştefan Bînă poate primi o pedeapsă cu închisoarea între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII